Investiții cu bani europeni, în Giroc și Chișoda. Ce se va face

Primaria Giroc 1

Comuna Giroc are unul dintre cele mai mari bugete locale din județul Timiș, dar mai mic decât cel din anul trecut cu 4-5 milioane de lei, conform viceprimarului Ilie Gâlcă. Motivul acestei diminuări trebuie căutat în revoluția fiscală, cea care a afectat de altfel toate administrațiile locale.

Ilie GalcaPentru ca volumul de investiții al comunei să nu scadă în 2018, autoritățile locale au depus proiecte și au obținut finanțări din fonduri europene. Astfel, unitatea administrativă are alocați bani pentru realizarea mai multor obiective necesare ca urmare a dezvoltării rezidențiale, inclusiv din punct de vedere al populației (care a atins cifra de 13.175 de locuitori, la 1 iulie 2017, conform Asociației Comunelor din Județul Timiș), din cele două localități componente, Giroc și Chișoda.

Din aceste resurse financiare se vor construi în fiecare din aceste aglomerări periurbane câte o creșă nouă. O altă investiție vizează extinderea unor rețele edilitare în zonele Calea Martirilor și Calea Urseni.

Un al treilea obiectiv, finanțat tot din bani europeni, îl va constitui modernizarea drumului de exploatație în lungime de patru kilometri, de după calea ferată, care face legătura din Giroc cu Calea Șagului. Mai precis porțiunea care urmează a se asfalta va ajunge la drumul spre CET, respectiv în curba acestuia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns