Primăvara „a dezgheţat” salariile din sănătate şi educaţie. Care sunt creșterile

medici3

Luna martie a venit cu veşti foarte bune pentru angajaţii din sănătate şi educaţie. Începând din 1 martie, salariile acestor categorii profesionale au fost majorate, exact aşa cum a fost prevăzut în Legea salarizării unitare.

Astfel, salariile cadrelor didactice au crescut, în medie, cu 20 la sută, în timp ce ale medicilor şi asistenţilor au ajuns până la nivelul maxim din grilă, prevăzut pentru anul 2022. Banii se vor regăsi efectiv în fluturaşele de salarii din luna martie.

eugen dogariu 6„Iată că guvernarea PSD îşi respectă promisiunea din campania electorală, de a majora substanţial salariile medicilor şi profesorilor, astfel încât aceştia să nu mai plece din ţară şi să poată oferi servicii de calitate. Este foarte important să înţelegem că nu au de câştigat doar angajaţii din sănătate şi din învăţământ, ci toţi cetăţenii acestei ţări, care vor beneficia de servicii medicale mai prompte, mai sigure, mai de calitate, dar şi de o educaţie mai atentă pentru copiii lor”, a declarat Eugen Dogariu, senator PSD Timiş.

Pentru medici, creşterile nete ale salariilor merg până la 122 la sută, adică mai mult decât dublu în mână! Practic, se ajunge anticipat la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare din 2022. Datorită acestor majorări, numărul medicilor care şi-au depus, la Colegiul medicilor, dosarele pentru a pleca din ţară a scăzut cu 70 la sută faţă de anul 2016.

În cazul cadrelor didactice, creşterea netă este de 20 la sută, urmând ca diferenţa rămasă până la nivelul din 2022 să se majoreze cu câte un sfert în următorii patru ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns