Un nou masacru pe câmp

animale moarte arad

Masacru pe câmpurile din judeţul Arad, din cauza agricultorilor care au împrăştiat substanţe toxice la întâmplare. Zeci de căprioare şi cerbi au fost găsite moarte în ultimele zile.

CITEȘTE ȘI: Veşti bune pentru toţi salariaţii: Angajaţii vor avea parte de o nouă minivacanţă

Totul s-a întâmplat, în ultimele zile, pe fondurile de vânătoare din localităţile Peregu Mic şi Pecica.

Alexandru Must, administratorul fondului de vânătoare Pereg, a precizat, pentru aradon.ro, că animalele au murit din cauza otrăvii pentru combaterea rozătoarelor pe care agricultorii au aruncat-o la întâmplare.

CITEȘTE ȘI: Șefa creșelor l-a rănit în orgoliu pe Robu și a zburat din funcție, dar ilegalitățile rămân pe loc

„Pe fondul nostru de vânătoare au fost descoperite 12 căprioare moarte, iar pe cel de la Pecica 14. La fel ca în toamnă, cauza pare să fie otrava pentru combaterea animalelor rozătoare, otravă care a fost aruncată la întâmplare. Iar acesta nu este numărul final de animale moarte, ci doar pe cele pe care le-am descoperit până acum”, a declarat Alexandru Must.

În toamna anului trecut, aceeaşi otravă împrăştiată la întâmplare pe câmp a dus la moartea a zeci de iepuri, ulii sau vulpi, pe câmpurile din Arad.

CITEȘTE ȘI: Flavius Biea trece la nivelul următor >> Sportivul de pe Bega va organiza gale de box profesionist în care va distribui şi nume grele ale kick-boxing-ului românesc. Primul eveniment pugilistic al clubului Biea Promotion va avea loc în luna iunie la Timişoara

De altfel, în fiecare an, animalele sălbatice sunt ucise în număr foarte mare din cauza agricultorilor.

Potrivit specialiştilor, un exemplar de căprioară valorează aproximativ 4.000 de euro, iar unul de cerb valorează 5.000 de euro, astfel că pagubele produse sunt foarte mari, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *