Tinerii inovativi din Banat și Ardeal au parcurs prima etapă a hackatloanelor din acest an

hacktimmar

Weekendul trecut a marcat debutul programului Innovation Labs 2021 cu două hackathoane online, desfășurate în paralel în Timișoara și Cluj. În cadrul lor, 23 de echipe bazate pe inovații tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de șapte luni, organizat de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

CITEȘTE ȘI: Trasee de drumeție și ture de alergare pe Transluncani

Cele două evenimente din Cluj și Timișoara au adunat 75 de echipe, formate din peste 190 de tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de afaceri prin soluțiile lor tehnologice. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre verticalele de afaceri ale programului: agricultură, Blockchain, cybersecurity, fintech, sănătate, retail, orașe inteligente și mobilitate inteligentă.

Participanții la hackathoanele Innovation Labs 2021 acoperă trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți ce parcurg prima lor activitate antreprenorială; echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar, care vor beneficia de susținere în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri; echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Hackathonul e un proces dinamic de explorare, dezvoltare, finisare și creare de produse, ce aduce împreună tineri pasionați de tehnologie, antreprenori, specialiști din industrie, dar și lideri cunoscuți din mediul antreprenorial românesc. Pe parcursul următoarelor șapte luni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de produse viabile și de a ajuta echipele să își aducă ideile într-o formă validată și valoroasă, creată pentru clienții reali ai pieței, dar și de a-i îndrepta către oportunitățile potrivite de finanțare ale propriilor afaceri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *