Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor, contra cost

Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor, contra cost

Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor din municipiu. Accesul însă se va face cu plată, iar tarifele propuse de Primăria Timișoara nu sunt deloc mai mici decât cele practicate de bazelor sportive private.

Regulamentul de utilizare a acestora cât și tarifele vor intra marţi, 28 martie, în dezbaterea Consiliului Local.

“Prin regulament se reglementează utilizarea temporară, cu plată, a sălilor de sport și a bazinelor de înot din cadrul unităților de învățământ din Timișoara, astfel încât acestea să fie accesibile persoanelor interesate, în afara orelor de activitate educațională și pe timp fracționat în cursul unei zile. Introducerea și adoptarea acestui document are scopul de a pune baza material sportivă din Timișoara la dispoziția comunității și de a încuraja practicarea activităților sportive în rândul timișorenilor, indiferent de categoria de vârstă”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Au fost stabilite și condițiile de plată pentru utilizarea sălilor de sport și bazinelor de înot, iar unitățile de învățământ urmează să elaboreze regulamentul cadru de punere în aplicare a condițiilor de utilizare a acestora, pe baza HCL aprobată de Consiliul Local Timișoara. În ceea ce privește costurile de utilizare, cluburile și asociațiile sportive vor avea acces la sălile de sport fără taxă, cu condiția plății utilităților pe perioada utilizării spațiului, în timp ce echipele de fotbal (indiferent de categoria de vârstă) vor avea acces la prețul de 200 lei/oră.

Alte sporturi de echipă vor achita 100 lei/oră pentru acces, în timp ce în cazul sporturilor individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc. practicate de personae fizice sau juridice în mod organizat, prețul este de 70 lei/oră. În cazul bazinelor de înot, cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori au acces fără taxă, doar cu plata utilităților, iar pentru persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minim 150 lei/oră/culoar.

Prețurile propuse de Primăria Timișoara sunt destul de mari și depășesc, în unele cazuri, tarifele practicate de sălile de sport private. Regulamentul și tarifele vor fi supuse dezbaterilor în CLT, iar consilierii locali își vor da votul final asupra propunerii, care va putea suferi modificări prin amendamente.

Timișoara se confruntă cu deficiențe în ce privește bazele de agrement, bazele sportive, bazinele și stadioanele. Dacă ar fi să luăm în serios programul “Revoluția bunei guvernări”, cu care Dominic Fritz a candidat pentru funcția de primar, lucrurile ar trebui să fie “ca-n Germania”.

Iată ce spunea promitea candidatul Dominic Fritz, la anul 2020:

“Susținem sportul pentru toți. Spațiile pentru recreație și sport nasc o comunitate sănătoasă și unită, iar sporturile de tradiție ale Timișoarei, fie că vorbim de handbal, baschet, rugby, atletism, fotbal, canotaj și altele, au nevoie de o administrație care investește în infrastructura sportivă și care este un facilitator al sportului pentru întreaga comunitate, nu în ultimul rând pentru copii și tineri. Orașul trebuie să ofere zone de recreere și de practicare a sportului în cartiere, aproape de casă, zone care să aducă comunitatea împreună.

Cartierele Timișoarei au o nevoie acută de infrastructura sportivă, care contribuie la creșterea calității vieții și la dezvoltarea relațiilor comunitare. Vom construi terenuri și complexuri sportive pentru copii și familii, pentru a susține sportul pentru toți, de la terenuri de fotbal la bazine de înot. Pe parcursul primelor două mandate, ne vom asigura că fiecare cartier al Timișoarei va avea propria sa infrastructură sportivă deschisă către cetățeni.

În Calea Lipovei vedem oportună crearea unui parc cu teren de sport inclus, pe un teren aflat în proprietatea Primăriei. Vom reabilita terenurile de sport deja existente, cum este cel din Parcul Poporului.

Vom identifica un spațiu potrivit și vom investi în amenajare unui skatepark demn de perseverența și pasiunea celor care practică sportul cu role.

Susținem demersurile pentru construcția unui nou Stadion și a Sălii Polivalente”… Clubul Sportiv Municipal are nevoie de o nouă viață…Sportul juvenil va fi susținut de către administrația noastră prin programe de finanțări atribuite prin apeluri de proiecte transparente, la care pot aplica cluburile sportive și ONG-urile timișorene care lucrează cu copii și tineri. În școlile și liceele din oraș vom derula, cu participarea unor actuali și foști mari sportivi, campanii de informare referitoare la beneficiile practicării sportului… Canalul Bega va trebui să devină un culoar de natură și sport.”

CITEŞTE ŞI: Descoperă Auchan Discount Calea Şagului, magazinul tău cu prețuri mici în care poți economisi zi de zi (P)

Din lunga listă a promisiunilor din campanie, actualul edil și echipa sa nu au reușit să livreze nici măcar 50% dintre angajamentele luate în privința promovării sportului timișorean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorenii vor avea acces la bazinele de înot și sălile de sport din cadrul școlilor și liceelor, contra cost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *