„Timişoara incognito – Revoluţia din 1989”

"Timişoara incognito - Revoluţia din 1989"

Institutul Cultural Român din Budapesta găzduieşte marţi, 5 decembrie, cu începere de la ora 18, vernisajul expoziției cu titlul „Timişoara incognito – Revoluţia din 1989″, cuprinzând fotografii realizate de Constantin Duma. La ora 19, în acelaşi spaţiu, publicul este aşteptat la concertul aniversar de chitară clasică ” 34 de ani de la Revoluţia Română”, susţinut de Ilie Stepan şi Horea Crişovan.

Constantin Duma este unul dintre fotografii Revoluției. Licențiat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, are o carieră impresionantă în jurnalismul fotografic. Lucrările sale au fost expuse în numeroase expoziții de prestigiu. În prezent este fotoreporter la Agenția Națională de Presă Agerpres.

Ilie Stepan este compozitor, ghitarist, instrumentist (vioară, pian, blockflöte, percuţie, midi-programming), inginer de sunet, orchestrator, autor şi producător de proiecte muzicale. Membru fondator şi lider al grupurilor PRO Musica, Stepan Project, Stepan Project Blues Foundation. Iniţiator, împreună cu Horea Crişovan, al proiectului de ghitară acustică „Anotimpurile ghitării”. A compus muzică pentru peste 100 de spectacole de teatru şi peste 50 de filme documentare şi de televiziune. Peste 1.000 de concerte cîntate în întreaga carieră, în diferite formule. În premieră în

România, a realizat cu PRO Musica prima operă folk (Creanga de cireş), primul concert rock în aer liber într-un spital de psihiatrie (Jebel, 1980), primul concert rock în aer liber într-un penitenciar (Timişoara, 2015). Primul muzician din România care, pe 20 decembrie 1989, a cîntat (alături de Vasile Dolga) la Timişoara împotriva regimului dictatorial al lui Ceauşescu. Este autorul cîntecului „Timişoara”, considerat „Imnul Revoluţiei Române” de la Timişoara, devenit ulterior imnul municipiului Timişoara. Piesa sa „Şahul păcii” (1988) este imnul oficial al Campionatelor Mondiale de Şah pentru Copii şi Tineret. Este membru de onoare al Societăţii „Timişoara”, cetăţean de onoare al municipiului Timişoara.

Horea Crișovan este un cunoscut muzician, chitarist și compozitor timișorean. A absolvit Liceul de Filologie – Istorie (actualul Colegiu Național Bănățean) și, apoi, Facultatea de Litere, secția Istorie – Engleză. Adevărata sa vocație rămâne, însă, muzica, la care nu renunță niciodată, indiferent de traseul pe care l-a condus viața. Biciclist pasionat, iubitor al drumețiilor pe munte și timișorean convins, Horea Crișovan este astăzi un muzician complet și complex, cu contribuții și apariții in formule din cele mai diverse, de la rock și pop, până la muzică simfonică și muzică de teatru.

CITEŞTE ŞI: Marius Sadoveac, convocat la națională. România va juca la EURO după 28 de ani


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *