Naşul inteligenţei artificiale explică de ce nu va atinge nivelul de inteligență al omului: Va ajunge la nivelul unui câine

Naşul inteligenţei artificiale explică de ce nu va atinge nivelul de inteligență al omului: Va ajunge la nivelul unui câine

Naşul inteligenţei artificiale explică de ce nu va atinge nivelul de inteligență al omului: Va ajunge la nivelul unui câine.

În următorii ani, AI nu va ajunge la fel de deştept ca un om, ci cel mai probabil, va atinge nivelul unei pisici sau al unui câine a explicat şeful departamentului de inteligență artificială de la Meta, potrivit Insider, citat de observatornews.

„Naşul” inteligenţei artificiale contrazice astfel numeroase voci din domeniu care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la pericolul AI.

Yann LeCun, considerat „Naşul” inteligenţei artificiale şi cercetător la Meta, a participat la un eveniment media organizat de gigantul tehnologic, în San Francisco, unde a contrazis afirmațiile făcute de CEO-ul producătorului de cipuri Nvidia, Jensen Huang, care a declarat recent că inteligența artificială generală (AGI) va fi probabil creată în următorii cinci ani.

CITEȘTE ȘI: Pistă de biciclete între două localități timișene

„Îl cunosc pe Jensen”, a spus LeCun. „Există o luptă în domeniul AI, iar el furnizează armele”. Se referă la profitul pe care Huang îl poate obține din exagerarea potenţialului AI. LeCun a explicat că AI va ajunge probabil la nivelul unei pisici sau ai unui câine, ani înainte de a atinge inteligența de nivel uman. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că AI este antrenată pe modele de limbaj și texte care nu sunt suficiente pentru a crea o inteligenţă artificială avansată.

„Textul este o sursă foarte săracă de informații”, a spus LeCun. „Antrenezi un sistem cu echivalentul a 20.000 de ani de materiale de lectură și tot nu înțelege că dacă A este la fel cu B, atunci B este la fel cu A. Există multe lucruri foarte elementare despre lume pe care aceste sisteme pur și simplu nu le înțeleg printr-un astfel de antrenament.

„Multe dintre cunoștințele umane nu au nimic de-a face cu limbajul … așa că acea parte a experienței umane nu este prevăzută de AI”, a spus el la momentul respectiv. LeCun a respins și unele temeri că AI ar putea să pună stăpânire pe omenire, numind aceste teorii drept „absurd de ridicole” și exagerate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *