Timişoara e fruncea şi în şahul juvenil românesc

sah 1

Bilanţ excelent pentru micii şahişti timişoreni la Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă juniori, competiţie care a avut loc, recent, la Călimănești-Căciulata.

Trei cluburi din capitala Banatului au avut sportivi pe podium, ei obţinând în total 28 de medalii.

CSŞ 1 Timişoara a cules cele mai multe clasări pe podium, 15, prim următorii şahişti: Vlad Ciorâcă (bronz la şah clasic), Ştefan Tomici (argint la şah rapid, la biltz şi la dezlegări şi bronz la şah clasic), Andreea Cosman (aur la şah rapid şi la blitz, argint la şah clasic), Alexandra Ciungan (aur la şah rapid), Adrian Sechereş (argint la şah rapid), Iulian Anghel (aur la şah clasic), Roxana Maria Popa (aur la dezlegări) şi Oana Şchiopu (argint la blitz şi la dezlegări, bronz la şah rapid).

Primul se află sub îndrumarea antrenoarei Ligia Jicman, iar restul sunt pregătiţi de Cornel Paşcalău, care ocupă şi funcţia de director al CSŞ 1 Timişoara.

„Sunt rezultate normale, noi suntem numărul unu pe ţară, ne luptăm cu ieşenii, acum ei au luat mai multe medalii, peste 20, dar au mai mulţi antrenori decât noi. Noi avem însă activitatea cea mai puternică”, ne-a declarat antrenorul emerit Cornel Paşcalău.

La naţionalul juniorilor şahişti, şi CS Studenţesc Medicina Timişoara a lăsat o impresie frumoasă, reuşind să obţină zece medalii prin următorii sportivi: David Gavrilescu (aur la şah clasic şi la blitz şi argint la şah rapid), Radu-Cristian Fluerariu (bronz la şah clasic şi la blitz), Jakab Kincso (aur la şah clasic şi la blitz, argint la şah rapid şi la dezlegări) şi Daria-Ioana Vişănescu (aur la şah clasic).

„Medicina menţine constantă linia rezultatelor pozitive, a seriozităţii şi a muncii pe care o depune pe toate palierele, asta însemnând activitatea la copii şi juniori, la echipele de băieţi şi de fete, precum şi activitatea organizatorică, vezi Memorialul <<Pius Brânzeu>> şi, în curând, turneul <<Visul unui pion>>. Şi antrenorii Medicinii au fost extraordinari, Cătălin George Ardelean, care este şi selecţionerul echipei naţionale de seniori a României, Petre Nad Titus, Narcisa Drăgulescu şi Gabriel Mateuţă, ei provenind din noua generaţie de antrenori”, ne-a declarat maestrul internaţional Ioan Mărăşescu, şi el antrenor la Medicina, club pe care îl şi conduce în calitate de căpitan şi preşedinte.

Şi AEM Luxten a obţinut medalii la CN de juniori, prin Toma Radu, care a urcat de trei ori pe ultima treaptă a podiumului.

Pe Ioan Mărăşescu l-am rugat să ne vorbească mai mult despre turneul <<Visul unui pion>>: „Este o competiţie nouă care se adresează copiilor şi juniorilor, reprezentând un proiect implementat în anul 2005 de Mediator Giarmata Vii, prin Mihai Partenie şi Eleonora Mihai, şi de CS Studenţesc Medicina Timişoara. Acest proiect vizează sprijinirea micilor şahişti. Acum am reuşit pentru prima dată să facem rost de fonduri pentru a da drumul la turneu, va fi în 13 iunie, la sala studenţilor <<Hyperion>> a Medicinii. Este cireaşa de pe tort a acestui proiect de dezvoltare a şahului juvenil. Este destinat promovării şahului, nu performanţei. De aici cluburile îşi vor putea alege viitorii sportivi”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *