Timișean audiat la DIICOT pentru că a falsificat contul de socializare al unei tinere

Poliţiştii BCCO Timişoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea DIICOT Timișoara, au descins pe raza a două localități din județul Timiș, la locuinţele a doi bărbați și a unei femei, bănuiţi de infracţiuni informatice și modificarea de date informatice.

CITEȘTE ȘI: Trend imobiliar atipic în apropierea Timişoarei

Din cercetări au rezultat indicii că, din vara anului 2017 până în prezent, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, ar fi utilizat datele de stare civilă și fotografiile unei femei de 28 de ani, pentru a crea un cont fals de socializare, cu scopul de a denigra integritatea morală a acesteia și de a-i aduce prejudicii de imagine cu repercusiuni asupra locului de muncă.

CITEȘTE ȘI: Noi tertipuri imobiliare în Dumbrăvița: schimbare de destinație prin… demolare!

Prin intermediul contului fals creat, bărbatul ar fi postat mai multe fotografii copiate de pe contul real de socializare al femeii, pe care le-ar fi modificat într-un mod compromițător, intrând ulterior în discuții cu mai multe persoane care au fost adăugate în lista de prieteni a contului fals.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două laptop-uri, cinci HDD-uri, două stick-uri de memorie, șase CD/DVD-uri și un smartphone.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

În urma audierii, față de bărbatul de 36 de ani s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns