Timiș: Rezultatele elevilor la simularea examenului de evaluare națională, nemulțumitoare, dar mai bune decât cele de la nivel național

Timiș: Rezultatele elevilor la simularea examenului de evaluare națională, nemulțumitoare, dar mai bune decât cele de la nivel național

Timiș: Rezultatele elevilor la simularea examenului de evaluare națională, nemulțumitoare, dar mai bune decât cele de la nivel național

Rezultatele obținute de elevii clasei a VIII-a din Timiș la simularea examenului de evaluare națională indică un procent mai ridicat al elevilor care au obținut note peste 5 față de procentul înregistrat la nivel național.

La nivelul județului Timiș, din 5.539 de elevi care au susținut proba de limba și literatura română, 1.355 au obținut note sub 5, 1.801 au avut note între 5 și 6,99, 2.379 au fost evaluați cu note între 7 și 9,99, iar patru au primit nota 10.

La proba de matematică, din 5.504 de elevi, 3.121 au fost notați cu note sub 5, 1.351 cu note între 5 și 6,99, 481 au obținut între 7 și 7,99, 400 între 8-8,99, 147 între 9-9,99, iar patru au avut note de 10. La limba și literatura maternă, din 318 elevi, 35 au obținut note sub 5, 86 între 5 și 6,99, iar 197 note peste 7. La această probă nu a fost acordată nicio notă de 10.

La nivel național, la limba și literatura română 121.759 (73,98%) de elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5 (75,54% în Timiș), la matematică procentul a fost de 42,37% (43,30% în Timiș), iar la limba și literatura maternă, 82,93% (88,99% în Timiș).

Comparativ cu anii anteriori, procentul elevilor din Timiș care au obținut note mai mari de 5, în acest an, la limba și literatura română este mai mic decât în 2023, dar mai mare decât în 2022 și în 2021. În ceea ce privește matematica, procentul din acest an este cel mai mic înregistrat din 2021 încoace. La limba și literatura maternă, procentul este mai mare decât în 2023, dar mai mic decât în 2022 și 2021.

”În acest am, organizarea a fost diferita dat fiind faptul că metodologia s-a modificat și astfel lucrările au fost scanate, încărcate intr-o platforma digitală și transmise spre centrele de evaluare, unde corectori au evaluat lucrările digital, iar notele au fost puse în borderouri electronice.

Dacă privim tot acest ansamblu de schimbări față de simulările anterioare dar și față de examenul din anii precedenți, putem concluziona că noi, în județ, am reușit să ne organizam astfel încât tot acest ansamblu să funcționeze bine, să avem foarte puține lucrări care au fost considerate ilizibile și astfel am observat că munca colegilor mei din Comisia Județeană și a celor din Centrele de Examen și Centrului de Evaluare a fost una foarte amplă, dar cu succes deplin.

Dacă analizam rezultatele, se poate observa că avem un procentaj bun la notele de la Limba și Literatura Română, iar la Matematică trebuie să găsim metode ca rezultatele obținute să se îmbunătățească foarte mult până la examenul din iunie.

CITEȘTE ȘI: Demisie politică: Ana Munteanu a dat borcanul cu miere al USR pe Borcanul cu Ulei al… USR

Sigur că nu suntem mulțumiți de rezultat, dar sunt convins că prin implicarea în mod decisiv a elevilor, a profesorilor în recuperarea lipsurilor depistate cu ocazia acestei simulări, rezultatele la examen să se îmbunătățească”, a precizat inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș, Cosmin Hogea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Timiș: Rezultatele elevilor la simularea examenului de evaluare națională, nemulțumitoare, dar mai bune decât cele de la nivel național

 1. cand educatia (si nici sanatatea) nu sunt prioritare… „patzasti”

  dar hei, in tara cu atatea videochaturi, cu fratii tate, cu gheboasa, dar si cu una care cica e feminista sau ceva pen’ ca ii zice una alta lu’ „mirel din turnu magurele” si niste vulgaritati, in tara cu serialul de mare succes las fierbinti la ce sa te astepti?

  „Ah ce frumos viitorul luminos
  li se-arata celor idioti
  Deci fii supus fata de cel mai sus pus
  Nu uita ca tara te vrea prost!”

  #ghinion
  #aria cercului
  #romania educata
  #pentru o romanie normala

  #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *