Ministrul Ligia Deca și rectorul Remus Pricopie i-au lăsat cu gura căscată pe cei de la Banca Mondială

Ministrul Ligia Deca și rectorul Remus Pricopie i-au lăsat cu gura căscată pe cei de la Banca Mondială

Ministrul Ligia Deca și rectorul Remus Pricopie i-au lăsat cu gura căscată pe cei de la Banca Mondială.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației precizează că țara noastră a devenit ”un exemplu de succes pentru alte țări din lume în ceea ce privește educația”.

Concluzia vine ca urmare a vizitei, din aceste zile, a ministrului educației Ligia Deca și a rectorului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) Remus Pricopie la sediul Băncii Mondiale de la Washington.

CITEȘTE ȘI: Performanță de excepție! CSM Lugoj, liderul momentului în Divizia A1 de volei (renasterea.ro)

Cei doi oficiali au fost invitați de Banca Mondială să prezente evoluția politicilor educaționale din România în ultimii zece ani. Expunerea acestora s-a axat în principal pe reliefarea reformelor aplicate în învățământ în această perioadă.

În timp ce Ligia Deca a prezentat mărețele realizări pe care țara noastră le-a adus în domeniul educației, Remus Pricopie a lăudat contribuția Băncii Mondiale în acest sector de activitate.

Potrivit reprezentanților ministerului, Ligia Deca a vorbit atât despre programul ROSE din licee, cât și despre ”centrarea curriculumului pe competențe, introducerea rutei complete de învățământ dual, promovarea educației timpurii și extinderea învățământului obligatoriu, introducerea masteratului didactic cu 80% practică, incluziunea elevilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă și, de asemenea, creșterea istorică a bugetului educației”. În același timp, Remus Pricopie a lăudat ”contribuția importantă a Băncii Mondiale la consolidarea politicilor educaționale din România, atât din punct de vedere financiar, cât și prin expertiza înaltă pe care consultanții Băncii au oferit-o țării noastre”.

La final, Banca Mondială a făcut o reverență în fața oaspeților români, felicitând Ministerul Educației pentru importanța pe care o acordă politicilor de reducere a inegalităților educaționale.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Ministrul Ligia Deca și rectorul Remus Pricopie i-au lăsat cu gura căscată pe cei de la Banca Mondială

 1. Rezultatele actuale dezastruoase in „invatamant” sunt in mare parte din cauza implementarii „politicilor” bancii mondiale in privinta „reformelor” la sfarsitul anilor ’90, inceputul anilor 2000. Probabil au ramas cu gura cascata vazand cat de prosti sunt decidentii/conducatorii din invatamantul romanesc, nu s-or fi asteptat ca au de-a face chiar cu niste slugi perfecte.

  As vrea sa stiu O (Una bucata) tara care a implementat „politicile” bancii mondiale cu alt rezultat decat ca si-a facut praf domeniul in care a urmat „pretioasele indicatii” . una macar. a, scopul bancilor indiferent care ar fi ele e sa faca bani de pe urma alora pe care-i imprumuta. bunbunbun😂🤣😂🤪 si cine e principalul actionar al bancii mondiale?🤔 „e foame de bani baieti”😉

  #neocolonialism

  #🤪

 2. ah, am uitat sa spun:
  27% pica bacul iar 25% dintr-o generatie nu ajung sa dea bacul abandonand pe parcurs. deci cam 50% dintr-o generatie nu au bacalaureat.

  analfabetismul functional este cam 45% si tot cam atat is cei care pricep incomplet ce citesc. cu doar 10% elevi care inteleg deplin ce citesc, normal ca aia de la banca mondiala au damas cu gura cascata. zic sa le multumim pentru „reformele” pe care ni le-au impus si sa multumim si celor care au acceptat toate mizeriile de impuneri. si o mentiune speciala pentru inspectorul scolar/ ficusul mut- initiator al programului „romania educata” acest program care ne va conduce „pas cu pas” catre „o romanie norrrmaaalaa”, „lucrul bine facut”(nemteste adica).

  de la „sarmalele reci”, o piesa de prin ’95:

  „Ce folos ai daca-nveti prea multe-n viata?
  Poa’ sa-ti explodeze creierul..
  Ce folos din carti
  despre domnitorii morti?
  Tot ce ti se cere azi e sa fii nul..

  La ce bun sa-nveti atît limba româna?
  O vorbesti cursiv de la doi ani..
  Nu exagera
  nici cu matematica:
  S-o stii numai cît sa nu te-ncurci la bani..

  Ah ce frumos
  Viitorul luminos
  li se-arata celor idioti
  Deci fii supus
  fata de cel mai sus pus
  Nu uita ca tara te vrea prost!.

  Nu-ncerca sa te realizezi în viata:

  nici o meserie n-are viitor..
  Si nu cuteza
  sa încerci sa schimbi ceva
  dupa 2000 de ani de somn usor..

  Mai cinstit e sa-ti gasesti o cunostinta
  ea sa te serveasca tu sa o servesti..
  Un spate solid
  te va promova rapid
  în armata nationala-a capetelor seci.

  Ah ce frumos
  Viitorul luminos
  li se-arata celor idioti
  Deci fii supus
  fata de cel mai sus pus
  Nu uita ca tara te vrea prost!”

  #🤪(ship of fools/idiocracy)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *