Alexandrin Guțu a ratat de puţin podiumul european

Alexandrin Guțu a ratat de puţin podiumul european

Alexandrin Guțu a ratat de puţin podiumul european

Alexandrin Guțu, practicant de lupte greco-romane care a cunoscut ascensiunea spre marea performanță alături de antrenorul Roman Zgardan la CS Heracle, pregătindu-se cu predilecție în ultimii ani la complexul sportiv din comuna Ghiroda, a fost foarte aproape să obțină o medalie la Campionatul European pentru seniori de la București.

Reprezentând Republica Moldova, sportivul în vârstă de 21 de ani a ajuns până în semifinalele categoriei 77 de kilograme și apoi în finala mică, în care a fost învins pe salteaua montată în Sala Polivalentă din capitală de rusul Adlet Tiuliubaev.

Guțu și-a croit drum spre penultimul act trecând în optimi de Juan Sebasian AAK (Norvegia) și în sferturi de Robert Attila Fritsch (Ungaria). În semifinale a fost învins de Malkhas Amoyan (Armenia), care avea să se impună și în marea finală, în fața lui Yunus Emre Basar (Turcia), și să devină noul campion european al categoriei 77 de kilograme.

Alexandrin Guțu este multiplu medaliat la campionatele europene și mondiale la mai multe categorii inferioare de vârstă, de la U15 până inclusiv la U23. El a obținut primul rezultat notabil la seniori în decembrie 2020, chiar înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, la Cupa Mondială de la Belgrad, unde a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere.

USR Timiș a dat startul pre-campaniei electorale pentru Timișoara

Guțu a mai bifat un rezultat notabil în acest început de an. Sportivul moldovean a luptat alături de clubul SC Siegfried Kleinostheim e.V. pentru prima dată în finala Bundesligii, pierdută în fața celor de la SV Wacker Burghausen.

Germania are cel mai puternic sistem divizionar pe echipe, reunind în perioada septembrie – ianuarie cei mai buni luptători de pe continent în evenimente desfășurate de regulă cu sălile pline.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *