USR Timiș a dat startul pre-campaniei electorale pentru Timișoara

USR Timiș a dat startul pre-campaniei electorale pentru Timișoara

 USR Timiș a dat startul pre-campaniei electorale pentru Timișoara.

Un banner de foarte mari dimensiuni, cu mesajul “Iubim Timișoara / Iubim Europa / USR / dominicprimar.ro”, cu element de grafică principală un portret al primarului Dominic Fritz, candidat la un nou mandat anul acesta, cadrat de portrete ale altor membri ai USR Timiș, a apărut  pe fațada dinspre intersecție, a centrului de afaceri și birouri din Piața Consiliul Europei, numărul 1.

CITEȘTE ȘI: Accident grav în apropiere de Timişoara

Dincolo de bombardamentul informațional de pe rețelele de socializare și din mass media favorabilă acestui partid, bannerul USR cu portretul lui Dominic Fritz este primul afișaj propagandistic instalat în Timișoara, de vreun partid sau candidat, din 2020 până în prezent, într-un moment în care oficial nici măcar nu sunt cunoscute datele la care vor avea loc cele 4 rânduri de alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Dincolo de semnalul politic public, legislația nu este încălcată prin afișarea bannerului. Conform Legii 115/2015 și a prevederilor HG nr. 10/2016, utilizarea bannerelor, meshurilor sau panourilor, în precampanie sau în perioada strângerii de semnături de susținere, este legală atât timp cât respectă reglementările privind publicitatea stradală și cele privind finanțarea partidelor politice. Partidele politice se pot promova și în afara campaniei electorale.

Este interesant de urmărit care vor fi reacțiile celorlalți candidați și a celorlalte partide care și-au anunțat intenția de a intra în competițiile electorale, mai ales în cea pentru fotoliul de primar al Timișoarei, cum vor reacționa și cât de repede.

Pe de altă parte, Dominic Fritz și Ruben Lațcău au alte avantaje ale unor aleși în funcție. Aceștia au apariții aproape în fiecare săptămână la televizunea publică și la radioul public, mai exact la TVR Timișoara și la Radio România studioul teritorial Timișoara.

dominic fritz 73

În diverse emisiuni sau intervenții radio sau televizate, USR Timiș își face capital politic pe aceste canale media publice, filială de partid a cărei conducere coincide cu cea din Primăria Municipiului Timișoara.

ruben latcau 15

Sub pretextul informării timișenilor în interesul public, pe probleme administrative și sociale, la televiziunea publică și la radioul public, respective la TVR Timisoara și Radio Timişoara, se face propagandă și promovare a unei agende politice a USR Timiș pe probleme locale dar și naționale.

Conform unor surse de pe piața firmelor de afișaj și publicitate stradală, închirierea locației (a spațiului de pe fațadă) se ridică la aproximativ 30 de mii de euro, până în luna iunie, la momentul când ar putea începe oficial campania electorală.

La o simplă monitorizare a numărului de apariții, se poate observa că membrii din conducerea județului Timiș și ai Timișoarei, care sunt de la alte partide nu au același nivel și frecvență ale aparițiilor și de acces la aceste instrumente media publice, sau măcar în egală măsură cu șefii USR Timiș.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “USR Timiș a dat startul pre-campaniei electorale pentru Timișoara

  1. imi place culoarea afisului. dar ce tupeu de borfasi au astia, dupa ce au decis ei sa avem flota stpt si cu violet si cu culorile habsburgice, acum se asociaza brusc cu „poli”. „nerusinati” e putin zis, „nemernici” cred ca e mai potrivit la ce rezultate a avut revolutia dezastruoasei guvernari.

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *