Târgul ofertelor universitare de la Timișoara: elevii au fost curioși să afle dacă pot fi magistrați având tatuaje sau dacă au locul de muncă asigurat după facultate (foto)

Târgul ofertelor universitare de la Timișoara: elevii au fost curioși să afle dacă pot fi magistrați având tatuaje sau dacă au locul de muncă asigurat după facultate

Târgul ofertelor universitare de la Timișoara: elevii au fost curioși să afle dacă pot fi magistrați având tatuaje sau dacă au locul de muncă asigurat după facultate

Cele patru universități din cadrul ATU (Alianța Timișoara Universitară) s-au reunit vineri, 5 aprilie, la Convention Center (Hotel Timișoara), pentru a-și prezenta oferta programelor de studii.

Deși acest târg educațional al universităților timișorene a avut loc la scurt timp după IUF (International University Fair), organizat, luna trecută, la Timișoara în același loc și în cadrul căruia au fost, de asemenea, prezente cele patru universități, elevii au umplut, și de această dată, încă de la ora deschiderii, sala în care s-a desfășurat evenimentul de vineri.

Mulți au revenit pentru a aduna mai multe informații despre facultăți, alții s-au dus pe post de însoțitori, dar au fost și tineri care au profitat de acest moment pentru a scăpa de orele de la școală, evenimentul având loc în intervalul orar 10-18.

Ca de obicei, universitățile din Timișoara s-au întrecut în oferte. Studenții și cadrele didactice prezente s-au străduit să prezinte, într-un mod cât mai atractiv și interesant, nu doar programele de studii, ci și oportunitățile pe care facultățile le oferă studenților lor.

Universitatea de Vest a organizat o tombolă pentru potențialii studenți, l-a adus pe roboțelul Pepper, a montat un coș de baschet (universitatea având o tradiție în promovarea sportului în general și a baschetului în special), dar și două mese pentru șah.

Din partea Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, o prezență surpriză a fost cea a reputatului medic Daniel Lighezan, prorector al universității, cunoscut și prin prisma adresabilității sale prietenoase și umoristice.

Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” a întins tăvi cu produse din gastronomia proprie, dar a venit și cu reptile, precum un pui de șarpe boa, pe care elevii au avut voie să îl încolăcească în jurul gâtului.

Iar Universitatea Politehnica a încercat să impresioneze cu roboții construiți de studenți și cu ochelarii VR (pentru realitatea virtuală), pe care participanții au putut să îi testeze.

Mulți elevi au preferat însă să stea de vorbă cu studenții reprezentanți ai facultăților, decât cu profesorii, comunicarea cu aceștia fiindu-le mai facilă și mai deschisă.

Unul dintre elevi, interesat de Facultatea de Drept, a fost curios să știe dacă poate profesa ca magistrat în condițiile în care are tatuaje și poartă piercing-uri. O altă elevă a întrebat dacă masterul în criminologie îi asigură automat un loc de muncă.

CITEȘTE ȘI: Primarul Dominic Fritz recunoaște că lucrările de pe Bogdăneștilor sunt deficitare iar bucla tramvaiului 5 și Pasajul Solventul sunt complet…în aer

Alții au dorit să afle condițiile prin care pot urma, în timpul studenției, programe de studii de scurtă durată la universități din străinătate sau cum pot primi burse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *