O elevă din Timișoara a obținut locul I pe țară la concursul de gastronomie sustenabilă ”WorldSkills”

O elevă din Timișoara a obținut locul I pe țară la concursul de gastronomie sustenabilă ”WorldSkills”

O elevă din Timișoara a obținut locul I pe țară la concursul de gastronomie sustenabilă ”WorldSkills”

Alexia Daria Nicoleta Coroian, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” din Timișoara, a obținut locul I la etapa națională a competiției ”WorldSkills” de gastronomie sustenabilă.

Etapa națională a acestui concurs, aflat, în acest an, la prima ediție în țara noastră, a avut loc la Timișoara, vineri, 29 aprilie. Competiția a fost organizată de WorldSkills România, în parteneriat cu Carrefour România, alături de Asociația Gide, Casa Calfelor Kolping și Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”.

În această etapă, s-au calificat 12 elevi de la 12 școli din țară.

Județul Timiș a fost reprezentat de Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, prin Alexia Daria Nicoleta Coroian.

Pregătirea elevei a fost coordonată de profesoara Minodora Simona Giuchici, care a implementat la nivelul unității de învățământ, în premieră în Timișoara, Curriculum în dezvoltare locală (CDL), constând într-un modul cu activități de instruire teoretică și practică în domeniul gastronomiei sustenabile.

CITEȘTE ȘI: Efectul “strada Cezar”: Primăria Timișoara înregistrează, de urgență, 30 de străzi neintabulate, în SII-ul de Carte Funciară

În cadrul competiției de la Timișoara, cei 12 elevi participanți au avut la dispoziție 75 de minute pentru a realiza câte trei preparate culinare pentru trei feluri de mâncare – aperitiv, fel principal și desert. Ingredientele au fost cunoscute de dinainte, însă, înaintea probei, participanții au primit și ingrediente noi. Pe lângă rezultatul final, au fost punctate și alte aspecte, precum reducerea risipei alimentare sau diversitatea modului de preparare a ingredientelor.

Juriul competiției a fost format din: Florin Kiss – executive chef și expert Internațional WorldSkills, Daniel Cheregi – executive chef, Ernest Hajdo – executive chef și Gigel Ciutacu – maestru în artă culinară.

Locul al II-lea a fost ocupat de eleva Andra Maria Huțan, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași (prof. coordonator Monica Baciu), iar locul al III-lea i-a revenit elevului Doru Lucian Nasta de la Colegiul Economic Viilor din București (prof. coordonator Monica Gabriela Dinu).

Competiția are în vedere promovarea conceptului de gastronomie sustenabilă, prin reducerea risipei alimentare și folosirea ingredientelor de proveniență autohtonă.

Cei trei elevi premiați vor avea parte de o pregătire intensă, asigurată de chef Florin Kiss, în vederea alegerii unuia dintre ei care să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *