Sute de locuri de muncă peste hotare, oferite bănăţenilor. Ce meserii se caută

job strainatate

Peste 600 de locuri de muncă, majoritatea în Germania şi Republica Cehă, sunt scoase la bătaie de mai multe companii din ţările Spaţiului Economic European, unde se caută mai cu seamă personal calificat, fără studii superioare.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, angajatorii din străinătate anunţă, prin intermediul reţelei de ocupare EURES România, că dispun actualmente de 619 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe sunt în Germania (236), ţară care caută comisionari, operatori-stivuitori, factori poştali, bucătari, ospătari, şoferi de tir, agenţi de pază şi securitate tâmplari/dulgheri, hamali şi muncitori metalurgişti.

De asemenea, sunt oferite şi posturi de lucrători în depozite, mecanici auto, electricieni, sudori, barmani, mecanici, instalatori operatori pentru laminor şi strung, zugravi – vopsitori, mecanici în industria prelucrării maselor plastice şi a cauciucului, sculeri, tehnicieni pentru sisteme de securitate (alarmă şi supraveghere), manageri de vânzări sau opticieni.

Citeşte şi:
Staţiunea din România cu plaje şi sporturi nautice la 900 de metri altitudine: „E mai plăcut ca-n Austria!”

Angajatorii din Republica Cehă au disponibile 195 de job-uri, din care pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), operatori, de producţie, croitori, dar şi specialişti în prelucrarea lemnului.

În Marea Britanie sunt vacante 141 de locuri de muncă, cele mai multe în sistemul sanitar, care are nevoie de asistenţi medicali de recuperare, anestezişti, îngrijitori de persoane, asistenţi medicali pentru ATI şi pediatrie sau de angajaţi în centre de îngrijire particulare, dar şi infirmieri, bucătari, bone, asistenţi sociali.

Suedia oferă spre ocupare 35 de posturi în domeniul auto, pentru vopsitori, mecanici şi tinichigii. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în străinătate pot viziona ofertele accesând portalul www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, unde pot primi îndrumări pe această temă.

Din rândul timişenilor plecaţi la lucru în străinătate, cei mai mulţi optează pentru ţări ca Germania, Austria, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Cele mai multe job-uri oferite femeilor sunt de îngrijitoare pentru persoane în vârstă sau bolnave, în vreme ce bărbaţii sunt angajaţi preponderent în industrie şi ca şoferi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *