Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”

Sorin Cîmpeanu, despre diferențele urban-rural de la Evaluarea Națională 2022: O spun cu mare tristețe, parcă ar fi două țări diferite

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”.

Peste 60% din angajații din școli sunt vaccinați, precum și 4% din elevii cu vârste între 12 și 15 ani, adică 30.000 de elevi. Sunt vaccinați 20% din copiii între 16 și 19 ani, adică 145.000, a declarat duminică, la Aleph News, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

„Părinții sunt reticenți…”

În ceea ce privește cadrele didactice, 185.000 din 300.000 sunt vaccinate. „Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară.

Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP. Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare.

Din 13 septembrie, părinții vor primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”, a spus ministrul

Ce se va întâmpla dacă rata de incidență depășește 6 la mie

După rata de incidență de 6 la mie, situațiile vor fi diferite de la o localitate la alta. Una dintre ipoteze este că după rata de 6 la mie, toți elevii vor trece online. Altă ipoteză: după rata de incidență de 6 la mie, preșcolarii vor avea prezență fizică.

Cei sub 12 ani vor intra online, iar cei peste 12 ani vor putea veni la școală dacă sunt vaccinați. Ar fi un bonus pentru cei vaccinați: să vină la școală.

„În scurt timp, vom lua o decizie finală pe aceste variante. Suntem obligați să lucrăm în scenarii.

Dar va fi un ordin comun al ministrului Sănătății cu ministrul Educației pentru începerea școlii.

CITEȘTE ȘI: Unii timişoreni se opun dezinsecției și deratizării, de frică să nu se otrăvească. E ilegal!

Înainte de 1 septembrie, părinții vor afla cum începe școala. Cert este că școlile se deschid toate cu prezență fizică. Am reglementar și prima zi de școală.

Ceremoniile de deschidere vor avea 2 condiții: La deschidere, în exterior, vor fi doar cu mască de protecție iar ceremoniile de deschidere vor fi maximum 1 oră și jumătate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News.

Despre recuperarea materiei pierdute de elevi în perioada pandemiei, Sorin Cîmpeanu a spus următoarele: „Pierderile pe materie au fost mari și foarte mari. Nu toți elevii din aceeași clasă au pierdut la fel. 246.000 dintre elevi s-au înscris la ore remediale din 3 milioane.

„Profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online”

N-am avut mulți înscriși pentru ore remediale. Profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online. Mulți profesori și elevi și-au consolidat abilitățile digitale. Profesorii nu au fost formați pentru predarea online. Nu poți să iei mânuța copilului și să-l înveți să caligrafieze online. Sunt domenii și vârste la care nu se potrivește predarea online. Nimeni nu a avut în România platforme dedicate”.

Cât de protejate sunt școlile din România?

„După Colectiv, România a fost șocată că școlile nu sunt securizate pentru incendii. Situația de acum nu diferă prea mult de 2015. În sistem avem baze diferite de raportare. Este nevoie de o armonizare și de o clarificare legislativă. Statul acesta se încurcă singur. Da, 574 de școli din România nu au încălzire. În inima sectorului 1, la informatică, nu există încălzire”, a afirmat Cîmpeanu, pe Aleph News.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *