Turul României face regal la Timișoara, între 30 august și 1 septembrie. Evenimente și restricții de circulație

Turul României face regal la Timișoara, între 30 august și 1 septembrie. Evenimente și restricții de circulație

Ediția cu numărul 54 a Turului României, care aliniază la start 16 echipe din zece țări, începe în 30 august la Timișoara și se termină în 5 septembrie la București. Traseul are peste 800 de kilometri și trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Făgăraș, Râșnov, Brașov, Ploiești.

Timișoara este cel mai privilegiat oraș de pe traseu, găzduind Turul României pentru trei zile:

30 august

Cursa Copiilor, Universitatea de Vest, între orele 16.00-18.00. Competiția este deschisă participanților între 3 și 14 ani; sunt acceptate bicicletele cu pedale, fără pedale sau cu roți ajutătoare; înscrierile se fac la fața locului de la ora 15.00; se primesc medalii de finisher și premii pentru locurile 1, 2 și 3 de la fiecare categorie de vârstă (băieți și fete).
Ceremonia de deschidere cu prezentarea echipelor, Universitatea de Vest, de la ora 19.30-21.00.

31 august

Prolog, cu start de la Universitatea de Vest, între orele 18.00-20.30.
În vederea desfășurării în bune condiții a competiției, circulația va fi restricționată între orele 16.00-22.00 pe traseul de desfășurare a Prologului: b-dul. Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – b-dul. Vasile Pârvan – podul Mihai Viteazul – str. 20 Decembrie 1989 – b-dul. I. C. Brătianu – str. 20 Decembrie 1989 – b-dul Constantin Diaconovici Loga – b-dul. Regele Ferdinand I – podul Mihai Viteazul – b-dul. Vasile Pârvan – str. Traian Lalescu.

1 septembrie

Start festiv etapa 1 (Timișoara-Deva), stadionul Dan Păltinișanu. Echipele vor fi prezente la stadion de la ora 10.50 pentru semnături.

Cicliștii amatori sunt așteptați și la celelalte competiții conexe organizate la Turul României: Cursele de copii de la Deva și București și competiția King of the Mountain de la Păltiniș.

CITEŞTE ŞI: „Ripensia Champions Cup”, la prima ediţie

Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, sunt bucuroși să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale și așteaptă pe traseul Turului, în punctele de start și de finiș, cât mai mulți suporteri care să-i încurajeze pe cicliști, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns