Un fals doctor a pretins 70.000 de lei de la o bătrână, în vestul ţării

Un fals doctor a pretins 70.000 de lei de la o bătrână, în vestul ţării

Un fals doctor a pretins 70.000 de lei de la o bătrână, în vestul ţării. În data de 29 august 2021, Poliția a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de o femeie în vârstă de 73 ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, pensionară, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 10:30, a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind doctor.

Acesta din urmă i-a prezentat o faptă mincinoasă ca fiind adevărată, respectiv că nepotul său a fost victima unui accident de circulație, iar pentru rezolvarea problemelor are nevoie de suma de 70.000 de lei.

A dat o parte din bani

În urma discuțiilor telefonice la domiciliul femeii, s-a prezentat o persoană necunoscută, de sex masculin, căreia femeia i-a înmânat suma de aproximativ 30.000 de lei.

Ulterior, aceasta a luat legătura telefonic cu nepotul său, ocazie cu care a constat faptul că acesta nu a fost implicat în nici un accident de circulație. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

Ce spune Poliţia

„Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

CITEŞTE ŞI: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima”

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei. În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!”, a avertizat IPJ Hunedoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns