Şomajul din Timiş, din nou în scădere

muncitoare

Şomajul timişean, care oricum era aproape cel mai redus din întreaga ţară, a mai scăzut în ultima lună a anului trecut.

CITEȘTE ȘI: O fetiţă de 3 ani a supravieţuit două zile cu apă şi biscuiţi lângă trupul mamei sale

Potrivit situaţiei întocmite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la 31 decembrie rata şomajului din Timiş a fost de 0,78 la sută, după ce cu o lună mai devreme fusese de 0,79.

O performanţă mai bună în ceea ce priveşte gradul de ocupare a persoanelor apte de lucru a fost atinsă, la finele lui 2018, doar de judeţul Ilfov, cu un şomaj de numai 0,68 la sută.

CITEȘTE ȘI: Un nou focar de pestă porcină în Timiș

Dacă în Ilfov şomajul a crescut niţel faţă de luna precedentă, când rata de acolo era de 0,67 la sută, Timişul şi-a păstrat tendinţa de scădere care i-a fost caracteristică pe întreg parcursul lui 2018.

La nivel naţional, la 31 decembrie, rata şomajului înregistrată la nivel naţional a fost de 3,31 la sută, în scădere cu 0,01 puncte procentuale față de noiembrie.

În această săptămână, 297 de angajatori timişeni sunt în căutare de noi salariaţi, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Numărul posturilor vacante care apar pe lista actualizată a agenţiei timişene depăşeşte 1.400 de posturi libere.

CITEȘTE ȘI: RCA 2019. Preţuri dublate şi pentru şoferii care nu au comis accidente

Pe scurt, e criză mare de forţă de muncă la nivelul judeţului Timiş, iar cei mai mulţi angajatori aflaţi în căutare de personal acceptă necalificaţii, derulând programe interne de pregătire şi specializare.

Sectoarele în care deficitul de personal se resimte cel mai puternic la nivelul judeţului sunt, în această săptămână, transporturile, alimentaţia publică, instalaţiile, construcţiile, IT-ul şi comerţul cu amănuntul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *