Solidaritate în vremea molimei

solidaritate 1

Arhiepiscopia Timișoarei, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan şi prin intervenţia directă a sectorulul social și a Fundației „Filantropia” Timișoara a urmărit, de la debutul pandemiei și până în prezent, să sprijine instituțiile furnizoare de servicii socio-medicale cu materiale și echipamente necesare luptei împotriva Covid -19.

CITEŞTE ŞI: Răsturnare de situație într-un oraș timișean

Totodată, această grijă a fost îndreptată și către familiile aflate în dificultate, fie ele în izolare sau carantină.

În acest context, parteneriatul dintre Arhiepiscopia Timișoarei și Fundația „Diakoneo” din Germania şi-a propus ca acțiune comună distribuirea de materiale de protecție acolo unde se constată că activitatea medicală sau socială poate fi sprijinită și îmbunătățită.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel a primit o atenție deosebită în această perioadă, iar instituţiei i s-au donat ieri 5.000 de mănuși, 3. 000 de măști de protecție, o sută de ochelari, 190 de combinezoane și 30 de litri de dezinfectant.

CITEŞTE ŞI: Telenovelă politică în Timiș: Un fost concurent de la ”Insula Iubirii” candidează la Primărie și vrea să-i sufle postul celui care i-a furat iubita

Acțiunea caritabilă de ieri se înscrie în spiritul solidarității ce leagă creștinii din Germania cu cei din România, respectiv cu cei Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *