Solidaritate în vremea molimei

Arhiepiscopia Timișoarei, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan şi prin intervenţia directă a sectorulul social și a Fundației „Filantropia” Timișoara a urmărit, de la debutul pandemiei și până în prezent, să sprijine instituțiile furnizoare de servicii socio-medicale cu materiale și echipamente necesare luptei împotriva Covid -19.

CITEŞTE ŞI: Răsturnare de situație într-un oraș timișean

Totodată, această grijă a fost îndreptată și către familiile aflate în dificultate, fie ele în izolare sau carantină.

În acest context, parteneriatul dintre Arhiepiscopia Timișoarei și Fundația „Diakoneo” din Germania şi-a propus ca acțiune comună distribuirea de materiale de protecție acolo unde se constată că activitatea medicală sau socială poate fi sprijinită și îmbunătățită.

CITEŞTE ŞI: Toată Timișoara știe: un oltean la primărie!

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel a primit o atenție deosebită în această perioadă, iar instituţiei i s-au donat ieri 5.000 de mănuși, 3. 000 de măști de protecție, o sută de ochelari, 190 de combinezoane și 30 de litri de dezinfectant.

CITEŞTE ŞI: Telenovelă politică în Timiș: Un fost concurent de la ”Insula Iubirii” candidează la Primărie și vrea să-i sufle postul celui care i-a furat iubita

Acțiunea caritabilă de ieri se înscrie în spiritul solidarității ce leagă creștinii din Germania cu cei din România, respectiv cu cei Banat.

0 Comments

No Comment.