Sentinţă pentru Ostaficiuc: trei ani de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunităţii şi restituirea prejudiciului

ostaficiuc 1

Pentru fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, ultimii doi ani au însemnat un lung șir de înfățișări la cele două procese pe care le-a avut. Primul a debutat în 2015, la Tribunalul Timiș, fiind acuzat de abuz în serviciu împreună cu alți nouă inculpați, pentru aprobarea unei finanțări de aproape zece milioane de lei pentru fosta echipă de fotbal ”Poli”. Procesul s-a încheiat în penultima zi din 2016, fiind condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Citeşte şi: Tramvai blocat în trafic de un şofer neatent, la Timişoara

Între timp, i s-a intentat un alt proces: cel în care a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de conflcit de interese. Pe 3 iunie 2016, avea să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a semnat atribuirea, în concesiune, a unei suprafețe de teren amplasate în Parcul Industrial Tehnologic din Timișoara firmei unde acționari erau soția, fiica și ginerele acestuia. Au urmat judecățile în apel.

Citeşte şi: O comună aflată la peste 60 km de capitala Banatului rivalizează cu localitățile de lângă Timișoara

Cel de-al doilea proces judecat, mai departe, la Curtea de Apel Timișoara, s-a încheiat mai repede: pe 16 noiembrie 2016, Ostaficiuc a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, reducându-i-se, astfel, pedeapsa stabilită de prima instanță, cu două luni.

Citeşte şi: Cum au reacţionat sârbii când au aflat despre maşinile timişorenilor furate la Kopaonik

Apelul în cazul primului proces, în care a fost judecat pentru abuz în serviciu, a fost demarat mai târziu, la începutul acestui an, verdictul fiind, totuși, așteptat, la finalul lui. Completul de judecată a amânat însă de două ori pronunțarea.

Citeşte şi: Hărțuirea morală la locul de muncă, sancţionată cu amendă sau chiar cu închisoare

Astăzi, acesta a decis să îi aplice lui Constantin Ostaficiuc o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

De asemenea, fostul preşedinte al CJT va fi obligat să execute 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii şi să restituie, în solidar cu alți inculpați din acelaşi dosar, prejudiciul reținut în sarcina sa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Sentinţă pentru Ostaficiuc: trei ani de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunităţii şi restituirea prejudiciului

  1. Nur a inceput bine anul. O palma Data dreptatii !!!! Nici o incredere in justitie. Tot al doilea timisorean astepta sa se incheie odata si pentru totdeauna cu dinastia arogantei numita Ostaficiuc. Un altu care fura un ou e ascuns pentru o vreme,dar Brandu fura milioane sie nu numai de la poli si se poate plimba arogant mai departe de mina cu nsevasta sa prin strainataturi sa-si verifice conturile prin diverse banci. Dar poate ca mai vine si urmatorul sau urmatoarele procese ,ca are destule acte der corupteie si poate ca atunci se cumuleaza intr-adevar totul si nu mai scapa. Sa lungit atit procesul asta ca sa poata fii cumva scapat. Cui e frica oare de el? La cit poate scuipa din cute stie e peericulos. Asta si-ar vinde si mama pentru Interesele personale. Si stie si e bagat in mult prea multe : Blaha, Basescu,Udrea……. Dar nimic nu e vesnic, roata se invirte incontinuare. Si poate exista totusi dreptate si un dumnezeu . Sau poate ,ca mai totdeauna ca platii altcineva din Familie pentru pacatele lui. Hoi tot Mai speram.

Lasă un răspuns