Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a dispus anchetă la IPJ Timiș: Acțiunea polițiștilor a fost deficitară și defectuoasă

ionel marcel lepa 1

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat că a dispus o anchetă la Inspectoratul de Poliție Timiș deoarece, potrivit acestuia, misiunea polițiștilor pentru a-l prinde pe suspectul care a împușcat mortal un agent a fost defectuoasă.


fabric 2CITEȘTE ȘI: Locuitorii unui cartier din Timișoara solicită prezența poliției în zonă, ca să mai aibă curaj să iasă pe stradă!

 


„Dacă am spus că acțiunea polițiștilor Timiș a fost deficitară și defectuoasă, înseamnă că știu de ce
am spus chestiunea aceasta. Am dispus acolo o anchetă, ancheta este în curs, dau detalii la finalizare. Avem anchetă la Inspectoratul de Poliție Timiș”, a declarat șeful Poliției Române, Ioan Buda, potrivit Mediafax.


lepa 1CITEȘTE ȘI: Ionel Lepa va fi externat – Unde va fi încarcerat asasinul poliţistului Cristian Amariei

 


Buda a explicat și modul în care se pregătesc echipajele pentru a captura persoanele urmărite general.

„Noi, zilnic, avem în jur de 17-18, până la 20 de urmăriți general care sunt reținuți. De la începutul anului, până în prezent, au fost reținuți 3800 de urmriți general.

Pentru fiecare urmărit general și pentru fiecare acțiune trebuie să pregătim într-un anumit fel. Pregătirea constă în: profilul acelui urmărit general și a modului de acțiune.

Tocmai la acest lucru trebuiau să se gândească colegii mei: să studieze profilul urmăritului și în funcție de profilul urmăritului au stabilit locația și trebuiau să intervină conform procedurilor. (…) Ei trebuiau să fie pregătiți pentru acțiune”, a mai explicat șeful Poliției Române.


tanar remeteaCITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


Suspectul avea profilul unei persoane periculoase, a declarat Ioan Buda.

„Sunt măsuri informative pe care colegii le-au avut în zonă. În funcție de asta și-au dozat informațiile înspre acea direcție”, a spus sursa citată despre capturarea de marți a fugarului.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împușcat mortal un polițist din județul Timiș, a fost prins marți dimineața de către oamenii legii.

Luni noapte, în județul Timiș a ajuns și șeful Poliției Române pentru a verifica modul în care se desfășoară operațiunea de căutare a fugarului Marcel Ionel Lepa.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie, scrie stiri.tvr.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *