Biroul „obiecte pierdute”, în varianta online, a fost lansat de bănățeanul Dani Oţil

Cu toţii am pierdut ceva şi nu ne-a fost returnat sau am găsit un obiect pe care nu l-am putut înapoia proprietarului pentru că nu aveam cum să îl contactăm.


CITEȘTE ȘI: Locuitorii unui cartier din Timișoara solicită prezența poliției în zonă, ca să mai aibă curaj să iasă pe stradă!

 


Primul gând este să-l înmânăm poliţiei. Însă, în epoca reţelelor de socializare şi a accesului la internet pentru un public tot mai larg, returnarea obiectelor găsite este mult mai uşoară.


CITEȘTE ȘI: Ionel Lepa va fi externat – Unde va fi încarcerat asasinul poliţistului Cristian Amariei

 


Primul site unde se pot întâlni cel mai uşor cei care au găsit ceva cu cei care au pierdut ceva a fost lansat de Dani Oţil. O platformă de bun-simţ.

Portofelele, genţile sau actele pierdute ajung, uneori, la poliţie sau nu mai sunt găsite niciodată. Însă, înapoierea altor obiecte sau chiar şi a animalelor de companie către proprietarii lor este deseori dificilă. Am simţit asta şi noi.


CITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


Când mergeam către Dani Oţil, pe care voiam să îl întrebăm despre site-ul pe care l-a lansat, am găsit un telefon pe stradă! Închis şi fără baterie. Deci, cu atât mai greu să aflăm cui aparţine.

Dani Oţil: Intri pe bunsimţ.ro, o să ai un buton mare şi portocaliu pe care scrie Adaugă anunţ. Ok. Titlul ar fi „Găsit telefon” categorie – telefoane, adaugă pozele aici şi după ce pui pozele, bifezi aici găsit, că nu l-ai pierdut, doar îţi mai pui o scurtă descriere şi locaţia şi fingercrossed.


CITEȘTE ȘI: Cod galben de vreme severă în Timiș

 


Ideea i-a venit după ajutorul pe care l-a primit din partea altora.

Dani Oţil: Cred că la baza încercării de a face un bine stă bunul simţ. Bunul simţ pe care mulţi zic că nu îl mai avem. Încet-încet, îl putem recâştiga.

I-am zis „bun simţ” tocmai pentru că vreau să umblu la această calitate pe care sunt convins că oamenii din jurul meu o au.

În câteva zile, s-au strâns zeci de anunţuri şi, odată cu ele, tot atâtea zâmbete.

Dani Oţil: Mă uimesc oamenii care de-a lungul zilelor de când am deschis site-ul au făcut următorii paşi: cineva a dat o brăţară de argint pe care putea să o vândă, să o amaneteze, cineva dă chiar azi înapoi o cameră de filmat pe care sincer, nu are un număr de telefon, nu e blocată, o poţi folosi.

Titi este cel mai important „retur” de până acum. Căţelul rătăcit şi, apoi, regăsit doarme fericit lângă stăpân, scrie observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns