Locuitorii unui cartier din Timișoara solicită prezența poliției în zonă, ca să mai aibă curaj să iasă pe stradă!

fabric 2

În preajma Crăciunului din 2015, am publicat articolul intitulat „Într-un cartier emblematic al Timişoarei e ca în Vestul Sălbatic… Oamenii paşnici nu mai au curajul să iasă pe stradă!„, un material scris în urma apelului făcut de o timișoreancă în etate, ajunsă în disperare de cauză la ziarul nostru, pentru că poliția locală i-a comunicat, sec, că nu are personal suficient ca să asigure ordinea în cartierul Fabric.


tanar remeteaCITEȘTE ȘI: El este tânărul care l-a adăpostit pe criminalul Ionel Lepa: „Stau, dar nu mai da / Omorâţi-l și p’ăla!”

 


Scriam atunci că locuitorii din acest cartier „nu mai îndrăznesc să iasă pe stradă, nici măcar în timpul zilei, de teamă să nu fie agresați și jefuiți de copiii romilor care își duc veacul în zonă” și că „mai ales în timpul zilelor de sărbătoare, când pe străzi nu-i țipenie de om și, ca atare, n-ai cui să ceri ajutor, orice ieșire din casă poate avea un final nefericit”.

splaiul nistrului
Pe Splaiul Nistrului și pe străzile învecinate hoții fac legea

După apariția articolului – ne-au spus oamenii din zonă – o perioadă, polițiștii locali și-au făcut simțită mai mult prezența, spre bucuria locuitorilor, majoritatea persoane în vârstă, care și-au putut relua plimbările pe stradă.


cod galben 13CITEȘTE ȘI: Cod galben de vreme severă în Timiș

 


Miracolul n-a ținut, însă, mult, lucrurile revenind în cele din urmă „la normal”…

Un incident petrecut duminică la orele prânzului a determinat-o pe cititoarea noastră să ne roage să tragem un nou semnal de alarmă, în speranța că polițiștii locali vor reveni la sentimente mai bune față de locuitorii Fabricului.

Ce s-a întâmplat duminică: în jurul orei 12, o femeie cu dizabilități, vecină de-a interlocutoarei noastre, se deplasa, cu un cadru metalic, pe trotuar, pe Splaiul Nistrului, iar la un moment dat, s-a trezit oprită de un individ coborât dintr-o mașină parcată pe stradă și în care se mai aflau doi inși, necunoscutul smulgându-i poșeta și scotocind în ea după bani sau alte lucruri de valoare.

loc talharie fabric
Locul în care a fost acostată femeia și i s-a “inspectat” poșeta

Negăsind nimic, tâlharul i-a dat doamnei poșeta înapoi, a urcat în mașină și a șters-o, lăsând biata femeie tremurând de spaimă. Nota bene: cei trei nu păreau etnici romi, ci români sadea…


lepa 1CITEȘTE ȘI: Ionel Lepa va fi externat – Unde va fi încarcerat asasinul poliţistului Cristian Amariei

 


Iar acest episod nu e singurul petrecut în ultima vreme în cartierul Fabric, acolo unde populația îmbătrânită este victimă sigură a borfașilor.

Ca atare, prin intermediul ziarului nostru, locuitorii unuia dintre cele mai emblematice cartiere ale viitoarei capitale culturale europene îi cheamă pe polițiștii locali în ajutor, dar nu numai pe ei, polițiștii Secției 1, de care aparține Fabricul, fiind invitați să-și facă și ei simțită prezența în zonă!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns