Se întâmplă la doi paşi de Timişoara: o investiţie blocată de… birocraţie

Parta

O sumedenie de proiecte edilitare zac prin sertarele de la primării, ani în şir, din lipsă de finanţare. Mai frustrant este, însă, când administraţiile publice locale au atât dorinţă, cât şi putinţă, însă nu-şi pot materializa investiţiile din motive pur birocratice.

Parţa, de pildă, este una dintre comunele tinere, dar cu realizări importante pe partea de infrastructură. Străzile asfaltate în proporţie de aproape sută la sută ar fi numai unul dintre exemple. De asemenea, nu sunt foarte multe comunele care s-au avântat la o investiţie într-un sistem de canalizare.

Graţie unei finanţări guvernamentale, staţia de epurare a fost construită în urmă cu doi ani. Reţeaua propriu-zisă ar mai fi de pus în operă. Ei bine, la licitaţia deschisă prin sistemul electronic de achiziţii publice s-au înscris nu mai puţin de 28 de firme. Pe de o parte, competiţia se anunţă a fi una strânsă. Mai mult ca sigur, se va lăsa şi cu un preţ bun. Pe de alta, însă, sunt mari de tot şansele să se lase cu contestaţii.

Utilizatorii Facebook vor trebui să instaleze o nouă aplicaţie pentru a-şi păstra fotografiile

„Vor apărea în mod sigur contestaţii. Nu scăpăm de ele nici la licitaţiile cu patru-cinci firme participante, darămite la una cu 28 de competitoare. Pentru o contestaţie stăm pe loc cel puţin trei luni”, conchide Mihai Petricaş, primarul comunei Parţa.

Asta nu ar fi, însă, singura hibă birocratică, deoarece, din cauza unei recente modificări a legislaţiei achiziţiilor publice, toate licitaţiile au fost blocate, inclusiv cea care priveşte canalizarea acestei localităţi. Reţeaua va avea o lungime de 22,5 kilometri, cu o valoare estimată, potrivit proiectului, de 2,9 milioane de lei.

Vestea care va bucura milioane de români

În circa doi ani ar trebui materializată această investiţie, dar edilul-şef este realist şi introduce în ecuaţie şi tradiţionala birocraţie. El crede că trei ani de aici înainte ar fi un termen realist şi are, probabil, mare dreptate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se întâmplă la doi paşi de Timişoara: o investiţie blocată de… birocraţie

  1. Legat de administratie „Unde sunt inspectorii din peimaria Timisoara”pe strada Andreescu paralela cu Ardealului in cartierul Fraidorf de cateva zile ingreuneaza traficul autobuzele de la Atlasib, Contitec ,Autotim etc.,si alte autobuze.Mentionam ca pe strada Andreescu circulatia autobuzelor era interzisa cu exceptia autobuzelor de transport in comun dar soferii au platit mecanicii din autobaze sa i-a seara semnele de circulatie jos lucru care s-a intamplat si in administratia Ciuhandu.Pe aceasta cale atragem atentia ca cei care raspund de zona nu-si fac treaba iar Politia ar trebui sa intervina in forta pentru a stopa aceste abuzuri.Multi dintre ei au fisuri in case si de aceea s-a interzis circulatia camioanelor si autobuzelor in Fraidorf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *