Școala ar putea începe cu o săptămână mai târziu. Dăncilă vrea, Andronescu analizează

vacanta elevi

Cu doar o lună înainte de începerea anului școlar, discuțiile privind prelungirea vacanței de vară cu o săptămână reapar la presiunea patronatelor din turism.  Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut Ecaterinei Andronescu să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism.

CITEȘTE ȘI: Fetiţă de 16 ani, dispărută în vestul ţării! Familia şi poliţia o caută. Dacă o vedeţi, sunaţi la 112

Nu e prima dată când patronatele din turism fac presiuni pentru prelungirea vacanței de vară. În luna mai, hotelierii de pe litoral au sesizat ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanţei şcolare de vară le va afecta afacerile şi i-au solicitat să facă demersuri în vederea prelungirii acesteia.

Reamintim că anul acesta anul școlar începe pe 9 septembrie, așa cum a fost stabilit prin structura anului școlar, adoptată în luna februarie prin ordin de ministru, după discuții cu elevii, profesorii și părinții.

Contactată de HotNews, ministrul Educației, Ecaterina Androneascu, a declarat că nu poate da un răspuns cu privire la acest lucru până ce nu vorbește cu profesorii, elevii și părinții.

”O să vă dau răspunsul după ce o să discut cu cei care sunt implicați: comisia de dialog social, sindicate, organizațiile de elevi”, a spus Ecaterina Andronescu.

În zilele următoare, Ministerul Educației va convoca o întâlnire a comisiei de dialog social.

”Decizia aceasta o să v-o comunic în momentul în care o s-o luăm. Acum sunt la întâlnirea cu studenții. O vorbesc cu toți cei implicați în comisia de dialog social, să vedem când ne putem întâlni, azi, mâine și o să vă transmitem și dumneavostră”, a spus Andronescu.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Școala ar putea începe cu o săptămână mai târziu. Dăncilă vrea, Andronescu analizează

Lasă un răspuns