Sancționați pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public

deseuri timisoara

Polițiștii locali au surprins, într-o singură zi, 11 persoane în timp ce abandonau deșeuri, în cantități considerabile, pe domeniul public.

Cinci dintre aceștia au fost văzuți în timp ce aruncau resturi pe bulevardul Liviu Rebreanu, pe un teren viran, unde s-a format o rampă clandestină de deșeuri, altele fiind depistate pe străzile Recoltei, Munteniei, Gelu și la Piața Verde.
premii renasterea septembrie
Cei surprinși au fost sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

O parte din constatări au fost efectuate și cu sprijinul unor cetățeni, care au sesizat faptul că au văzut persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public.

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă: România se cutremură! După pesta porcină, ”tuta absoluta” face ravagii

Cetățenii care observă astfel de situații pot sesiza la numerele de telefon 0256/968 sau 0256/246112. Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că, potrivit HCL 371/2007, este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public, iar cetățenii, asociațiile de proprietari și persoanele juridice au obligația de a întreține curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să mențină curățenia în jurul acestora recipientelor de deșeuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns