Coca-Cola face a doua achiziţie în mai puţin de o lună: preia un brand mai vechi decât Coke

Producătorul şi distribuitorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola Co anunţă că va cumpăra Moxie, un brand de băuturi răcoritoare, cu o vechime de peste 100 de ani, de la partenerul său de îmbuteliere Coca-Cola of Northern New England (CCNNE), transmite Reuters.

Companiile nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei, care se aşteaptă să fie finalizată în al patrulea trimestru al acestui an. CCNNE, care este un furnizor independent şi care deţine o licenţă de distribuţie a Coca-Cola, a cumpărat compania Moxie acum un deceniu.
premii renasterea septembrie
Moxie, băutura nealcoolică oficială a statului Maine şi care este asemănătoare cu Coca-Cola, a fost inventată cu doi ani înaintea Coke, în 1884.

Printre protectorii săi s-au numărat preşedintele Calvin Coolidge şi celebrul jucător de baseball Ted Williams, care s-a remarcat la echipa Boston Red Sox.

În ceea ce priveşte distribuţia Moxie, nu va exista nicio schimbare, dar brandul va deveni parte a portofoliului de branduri aflate în dezvoltare pentru Coca-Cola, a declarat Lauren Thompson, purtătoare de cuvânt pentru Coca-Cola.

Aceasta este a doua tranzacţie anunţată de Coca-Cola în mai puţin de o lună. La 14 august, Coca-Cola a semnat un contract pentru achiziţionarea unei participaţii minoritare în producătorul de băuturi destinate sportivilor BodyArmour, în care este acţionar Kobe Bryant, starul baschetbalului american. Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată, dar Coca-Cola plănuieşte să preia integral BodyArmour, în anumite condiţii pe care nu le-a precizat.

Bryant a devenit al treilea cel mai mare acţionar al BodyArmor în 2013 – companie care are, de asemenea, acorduri de susţinere a brandului cu jucătorul de baseball Mike Trout şi cu o altă stea NBA, James Harden.

Fondată de Mike Repole şi Lance Collins, BodyArmour este recunoscută pentru BodyArmour Sports Drink, băutură cu vitamine şi electroliţi, destinată sportivilor, care este disponibilă în 12 arome.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns