Robu a reacționat la scandalul cu piloasa, procurorii timișoreni sunt încă în grevă?

Cele două articole publicate de „Renașterea bănățeană” în ultimele zile – „O anonimă ajunsă șefă este protejată de mafia angajărilor din Primăria Timișoara” și „În numele tatălui, al soțului și al mamei! Cu un CV bazat în întregime pe joburile de decor asigurate de propria-i familie și ZERO vechime în specialitatea studiilor, o tânără manelistă a fost angajată ilegal de Primăria Timișoara și numită apoi directoare de Nicolae Robu” – au produs deranj maxim în instituția de pe Bd. C.D. Loga nr. 1.

Dezvăluirile în exclusivitate despre modul în care o funcționară obscură, Nineta Tenczler, a ajuns peste noapte directoare de creșă, iar CV-ul ei a fost secretizat de municipalitate pentru a nu ieși la iveală inexistența studiilor de specialitate, respectiv despre concursul trucat în care o tânără fără experiență, Patricia Chelbu-Goje, a fost angajată ilegal în primărie și numită apoi, prin dispoziție de primar, directoare interimară a Serviciului Public Creșe l-au determinat pe Nicolae Robu să reacționeze.

Astăzi, în obișnuita conferință de presă de la primărie, edilul-șef a anunțat că a emis luni, 4 martie, o notă internă adresată tuturor persoanelor cu funcții de conducere din instituție, cu următorul conținut:

„Având în vedere imaginea extrem de negativă a instituției noastre creată de lipsa de transparență dovedită de unele persoane în privința CV-ului, se instituie obligativitatea TUTUROR persoanelor cu funcții de conducere – atât obținute prin concurs, cât și deținute interimar – de a preda la Serviciul Resurse Umane CV-ul la zi, în vederea publicării sale pe site-ul Primăriei.

CV-ul trebuie să fie pentru fiecare persoană cu responsabilități de conducere într-o instituție precum Primăria Timișoara un lucru de mândrie, nicidecum de ascuns!

Evident, datele personale confidențiale prin lege nu va fi imperativ să fie cuprinse, respectiv pot să nu fie lăsate la vedere. Subsemnatul îndemn la transparență maximă. Termen: joi, 7.03.2019, ora 12”.

Dacă în alte ocazii a fost evaziv în declarații, astăzi, primarul Nicolae Robu a promis că va lua măsuri drastice în cazul prezentat de „Renașterea bănățeană”:

„Voi cere o notă explicativă scrisă șefei serviciului resurse umane chiar astăzi și voi face public răspunsul dânsei. Evident că nu voi tolera nici cea mai mică încălcare a legii. Dacă s-a făcut o ilegalitate, este grav și va trebui să răspundă cine a făcut-o. Evident că persoana în cauză nu va mai putea ocupa funcția respectivă. Voi cere explicații scrise”.

Procurorii timișoreni pot intra în primărie după ce ies din grevă

Rămâne de văzut dacă reacția primarului a reprezentat doar o furtună într-un pahar cu apă sau dacă promisiunile acestuia vor avea și o finalitate. În acest din urmă caz, așteptăm și noi să aflăm explicațiile scrise ale Rodicăi Aurelian și CV-urile tuturor șefilor de birouri, servicii și direcții postate pe site-ul Primăriei Timișoara.

Citeşte şi: A fost redeschis chioşcul de presă din zona Bălcescu

Și, dacă nu suntem foarte pretențioși, așteptăm și reacția procurorilor timișoreni, care par să nu fi auzit în viața lor de concursurile trucate din primărie.

Poate acum, în al 12-lea ceas, își vor face curaj și vor intra în probabil cea mai coruptă instituție din oraș.

Cu sau fără banderole albe pe braț.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 thoughts on “Robu a reacționat la scandalul cu piloasa, procurorii timișoreni sunt încă în grevă?

 1. Domnu’ Robu, nu știu ce să zic. Că dacă nu țineți ocupat ziaristul cu concursuri trucate, ăsta se bagă să ancheteze achizițiile cu șpăgi și să vedeti acolo minuni… Bine, nu că nu ați ști, numa’ zic…

 2. Felicitări domnule Brindescu!
  Sistemul e corupt, sunteți perseverent dar bătălia nu este încă câștigată.
  DNA? Sună ocupat…

 3. Felicitari d-le Brindescu.
  Insa asa ca la Timisoara ,cred ca sunt majoritatea primariilor din judet.
  Peste tot exista persoane (afoni total) care din pacate elibereaza acte importante in beneficiul ,,celui care cere(daca da ce trebuie) si in detrimentul comunitatii daca nimeni nu-l verifica.Sa traiasca prietenii si rudele!!

 4. Felicitări pentru perseverență. Ești singurul ziarist pe care îl văd că ia un subiect și îl urmărește. Nu te opri

 5. Felicitäri Ziarului Dumneavoasträ si faptul cäci nu ignoranti aceste evenimente nepläcute care se intimplä la nivelul Primäriei Timisoara si altor Institutii care de fapt si de drept ar trebui sä fie in slujba cetätenilor si ptr. drepturile lor.
  Speräm cäci o. , piaträ plecatä la Vale sä declanseze o Avalansä inpotriva Ilegalitätilor“
  Succes pe mai departe si toatä Stima ptr. Domnul Brindescu👍👍👍

 6. Ar fi interesant de văzut , tot pe varianta piloaselor din primării , și pe cea din Moșnița Noua adică nevasta șefului de post ori pe cea din Giroc fata sereistului , adică să ne înțelegem , funcționare cu foncții importante și chiar foarte apropiate primarilor , una chiar pe post de primăriță deși foarte tânără antamată și novice în ale administrației publice dar totuși prestează în foarte apropierea organului.

 7. Felicitări,domnule ziarist.Din pacate nu este suficient sa plece doar dna Chemau trebuie să plece si restul doamnelor directoare de cresa ca sa devina lucrurile cat de dat la normal in cresa.Au angajat o grămadă de personal pe care nu au stiut sa il instruiască si personalul vechi care avea experiența si putea sa le învețe pe cele noi venite,au avut grija sa il înlăture pur si simplu ne-au dat afară pt am avut curajul sa ne spunem nemulțumirile.Cum am deschis gura ,cum ne-au îndepărtat.Asa ca domnule ziarist mai aveti de muncit mult pt ca lucrurile să revină cat de cat la normal.

Lasă un răspuns