Conexiune cu autostrada, pe fonduri europene

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Consiliul Județean Timiș au semnat astăzi, la sediul CJT, contractul de finanțare pentru proiectul: Modernizare drum judeţean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și pod peste Mureș la Pecica, judeţul Arad (L=57 Km, din care necesar de modernizare circa 30 Km)”.

Proiectul, care are ca beneficiar Consiliul Județean Timiș, prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene, DJ 693, DJ 692 și DJ 692C, pe ruta localităților Cărpiniș – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu județul Arad. Sunt lucrări în valoare totală de peste 16 milioane de euro.

În urma investiției, vor rezulta peste 37 de kilometri de drum județean modernizat, conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Proiectul vine în completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Județean Arad, și anume modernizarea DJ 709E, pe ruta Sânpetru German – limita cu județul Timiș, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste râul Mureș.

Prin implementarea celor două proiecte și modernizarea infrastructurii rutiere se asigură conexiunea cu autostrada A1 în județul Arad, prin intermediul DJ 709.

Semnatarii contractului au fost Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

„Este un drum în parteneriat cu județul Arad. Împreună vor lega toată zona de Nord și de Est a județului cu autostrada, este o descărcare foarte bună la Pecica.

Practic, locuitorii din zona până spre Sânnicolau Mare pot să vină pe această rută, să urce pe autostră la Pecica fără să fie nevoiți să treacă neapărat granița în Ungaria.

Cu atât mai mult cu cât infrastructura care va fi reabilitată se află într-o situație destul de precară, practic va fi o soluție extraordinară pentru locuitorii din zonă și, evident, pentru cine dorește să se coboare de pe autostradă către acea zonă a județului”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

Pe lângă modernizarea celor 37,28 kilometri de drum județean, pe traseul respectiv vor fi amenajate 12 stații de transport pentru călători, vor fi amplasate 805 indicatoare rutiere și alte elemente de siguranță a circulației. Valoarea totală a proiectului atinge 76.764.329,06 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 74.390.487,12 lei, iar perioada de implementare este de 43 de luni.

Citeşte şi: A fost redeschis chioşcul de presă din zona Bălcescu

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 394 de proiecte, în valoare totală de 528,31 milioane de euro, din care 432,88 milioane de euro valoarea finanțării nerambursabile. În total, în Regiunea Vest au fost depuse 912 proiecte, în valoare de 1.513,45 milioane de euro, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 1.310,14 milioane de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns