Polițiștilor de la Secția 1 trebuie să le desenezi, ca să priceapă

De ceva vreme încoace, din cauza unor lucrări care se fac în curtea de lângă sediul lor, polițiștii Secției 1 din Timișoara (strada Lorena) își parchează o parte dintre mașini în spațiul din incinta imobilului în care-și desfășoară activitatea învățătoarele și cei mai mici elevi – clasa pregătitoare și clasa I – ai Școlii Gimnaziale nr. 16.

Asta n-ar fi o problemă, deoarece, ca dovadă de buni vecini, conducerea instituției de învățământ le-a permis polițiștilor să-și parcheze mașinile în curtea școlii, lângă mașinile doamnelor învățătoare, cu un singur amendament: să nu intre sau să iasă cu mașinile din curte la prima oră, când vin copiii la școală, la ora 12, adică la finalul cursurilor, când în curte e cea mai mare aglomerație, precum și în cele zece minute de pauză dintre ore. În rest, vajnicii apărători ai legii și ordinii au primit undă verde să iasă și să intre cu mașinile din și în curtea școlii.

Din păcate, însă, polițiștii au primit un deget, dar au înfășcat toată mâna. Luni la prânz, la ora 12, când, așa cum spuneam, în curtea școlii e cea mai mare aglomerație, o mașină albă, cu numere de MAI, și-a făcut apariția în incintă și, în ciuda semnelor energice ale unei doamne învățătoare care îi cerea să se oprească, șoferul și-a continuat nestingherit drumul printre zecile de prichindei spre un loc de parcare. Mai mult, după ce a coborât din mașină, polițistul în civil, un tânăr în vârstă de vreo 30 de ani, a început – tot el! – să o apostrofeze pe învățătoarea care i-a cerut să se oprească, susținând că are tot dreptul să intre cu mașina în curte!

Cu pretexte aiuritoare de genul – „Când venim să ținem lecții de educație rutieră, e bine?” (n.r. – ?!?), „Unde să parcăm, că nu sunt locuri pe stradă?”, „Am condus cu viteză redusă” etc. -, tânărul polițist nu părea să priceapă o chestiune elementară: nu ai ce căuta cu mașina într-o curte plină cu copii de șase-șapte ani, care se împing, se zbenguiesc, așa că nu ai cum să prevezi când unul dintre ei ajunge în fața roților și nu ai timp să frânezi chiar dacă mergi în viteza întâi!

Citeşte şi: A fost redeschis chioşcul de presă din zona Bălcescu

Pentru că episodul de luni nu a fost primul de acest gen, direcțiunea școlii a luat măsuri: marţi, 5 martie, la ora 12, poarta de acces auto era închisă cu lacăt, iar părinții intrau pe poarta mică pentru a-și prelua copiii de la doamnele învățătoare.

Uneori, ca să priceapă, polițiștilor trebuie să le desenezi…

12 Comments
Mishu 06/03/2019
dar au înfășcat toată mâna ?!? De mult aveam impresia că discursurile doamnei Veorica sînt redactate la Renașterea și sînt din ce în ce mai convins de asta !
Cetatean 06/03/2019
Din cauză că odată la 4 ani tu stai acasă si te uiti pe latrina 3 nu avem spitale dotate, institutiile pbl își desfășoară activitatea în spații închiriate si nu sunt dotate corespunzator sau dotarea lor costă f mult fiind facuta de firme agregate psd, tot din cauza asta nu avem autostrăzi, legi, salarii.... etc....si te-ai gasit tu sa critici că nu ai primit hartie. Ce sa zic ...un articol de kkt.....Nici nu este obligația lor sa iti spuna la dispozitie hartie si pix. Sa nu mai spun ca nici cei care vin să își ia prințisorii de la scoală nu respecta legislatia. In fiecare dimineata stau in coloana ca voi opriți traficul (masina pe banda de circulatie) până duceți odraslele in clasă...si ei nu iau măsuri impotriva voastră......Asa este bine, nu ????
RegePeDeal 06/03/2019
Ati ales sa raspundeti cu ura la articolul asta.. Totodata articolul favandu-va sa ganditi cu rautate..asta din cauza ca din 90 pana acum la asta s-a lucrat crearea unor legi plus altele care sa dezbine poporul roman..de aceea nu mai suntem toti pt unul si unul pt toti..suntem fiecare pt el.. Mai trebuia facuta o incercare de a le explica "desena" in legatura cu cerintele scolii ca situatia respectiva sa fie dusa intr-un punct pozitiv, in schimb ati ales sa faceti o situatie negativa.
Mircea 06/03/2019
Am avut si eu de aface cu Sectia 1. Pt a depune o plingere de furt la sectie mi-au oferit doua varinate sau astept pina vine masina politiei dela in caz si aduc ei coli de hirtie A4 pe care sa scriu plingerea/declaratia sau merg acasa si imi aduc hirtie pt ca ei NU AU... Am ramas nauc... Am mers la o librarie am luat in top de A4 si lam donat tov polotisti sa ai pt declaratii. NU AU CE CAUTA IN CURTEA SCOLII, !!! E prea mult sa merga 50-100-200 m pe jos pina gasesc in loc de paracre ? Cara greutati in brate ? In Germania intr-un orasel, centrul este pietonal si toti angajatiii din cetru vin si parcheaza in apropiere, pe STRADA si merg 3-5 min pe jos dupa ce au parcat masina.
cet 06/03/2019
Nu aveau ce cauta in curtea scolii niciodata! Desigur, pentru politia romana legea NU conteaza!
PETRE 05/03/2019
asa este bine !