Protest în Timişoara, pentru redeschiderea sălilor de fitness

Protest în Timişoara, pentru redeschiderea sălilor de fitness

Mai mulți antrenori de fitness și clienți ai sălilor de sport din oraș au protestat astăzi la Tribunal și au cerut redeschiderea sălilor de fitness. Cauza susținută de aceștia a ajuns pe masa judecătorului după ce activitatea operatorilor fitness a fost suspendată acum 4 săptămâni printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Măsura închiderii sălilor de fitness din Timiș este restrictivă și discriminatorie deoarece nu apare
în actul de declarare a stării de alertă (H.G. nr. 856/14.10.2020 si HG 967/ 13.11.2920)și este făcută cu depăşirea competenţelor de către autoritatea publică locală. Hotărârea semnată de prefectul județului Timiș a fost adoptată în contradicție față de actele normative aflate în vigoare la data pronunțării hotărârii care permiteau desfășurarea de activități de pregătire fizică în săli de sport” declară reprezentanții operatorilor fitness care au dat în judecată Comitetul Situațiilor de Urgență Timiș și Prefectura Județului Timiș.

Protestatarii susțin că s-a făcut o diferenţiere de tratament juridic între operatorii economici care desfăşoară activităţi sportive şi alţi agenţi economici care oferă servicii de îngrijire personală şi a căror funcţionare este în continuare permisă.

„Măsurile care s-au luat pentru reglementarea sălilor de fitness nu au fost nici graduale, nici proporționale. Niciunde în România nu a existat un focar de infecție Covid-19 într-o sală de sport, organizarea spațiului interior permite distanțarea socială și asigurarea tuturor măsurilor de igienă” au completat reprezentanții operatorilor fitness.

Decizia judecătorului este așteptată astăzi, în cazul în care soluționarea este nefavorabilă, operatorii fitness sunt hotărâți să meargă mai departe cu demersurile în instanță.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Protest în Timişoara, pentru redeschiderea sălilor de fitness

  1. Faceți bre protest pentru morgă decentă, cadavrele răposaților de covid sunt depuse în containere în condiții nedemne pentru o țară civilizată

  2. De fapt aici alta e problema: astia care detin sali de fitness, nu mai au profit! De aia tot le-o baga naivilor pe gat pe aia cu imunitatea si cu beneficiile sportului! Se folosesc de asta ca sa le mearga afacerea. Cum sa spui ca e perfect sanatos sa stai intrun spatiu inchis, cu multi oameni cand tocmai acolo e riscul cel mai mare de contaminare?!? Da, sportul creste imunitatea, dar in cazul acesta particular (miscare in aer inchis, alaturi de multe alte persoane) e dovada suprema ca doar banul conteaza!!!

Lasă un răspuns