Proiecte în 2019, într-o comună timișeană

jebel 12

Anul 2019 va aduce celor peste 3.600 de locuitori din comuna Jebel noi investiții în infrastructură, care vor contribui la îmbunătățirea standardului de viață.

CITEȘTE ȘI: Control la Maternitatea ”Odobescu”

Astflel, primăria comunei are o finanțare în valoare de 200.000 de euro din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II pentru realizarea a 220 de racorduri la canalizare de gospodării.

Extinderea pe întregul teritoriu al Jebelului a acestei utilități face parte din investițiile operatorului regional de apă-canal Aquatim, obiectivul având alocată suma de 3,775 milioane de lei, care va susține realizarea a 25 de kilometri de rețe ade canalizare.

CITEȘTE ȘI: Ianuarie, luna călătoriilor ieftine. Cu doar 10 euro puteți să zburați până la Viena

Demersurile edililor pentru introducerea gazului metan consemnează existența studiului de fezabilitate pentru această investiție și obținerea cotei de gaze. 2019 va fi anul dedicat obținerii avizelor necesare pentru înființarea rețelei.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie din Europa este încasată în România. Cine este românul căruia poştaşul îi aduce lunar 11.000 de euro

În materie de proiecte finanțate din bani proprii ai unității teritoriale, edilii au în vedere amenajarea în acest an a altor două spații cu locuri de joacă.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu revine în politică? Fostul premier rupe tăcerea după declarațiile lui Victor Ponta

Acestea se vor adăuga celui realizat în anul trecut vizavi de sala de sport și urmează a fi amplasate în zona dinspre luncă a localității și, respectiv, în cea dinspre gară.

O altă finanțare, de astă dată în valoare de 60.000 de euro, obținută prin Grupul de acțiune locală (GAL), va fi utilizată pentru realizarea a două capele funerare identice ce vor fi amplasate în cimitirele din Calea Lieblingului și de la gară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Proiecte în 2019, într-o comună timișeană

  1. Este foarte bine ca se fac proiecte multe si in mediul rural , valabil în orice comună sau sat , dar ce nu este bine este ca la acolo au mai rămas preponderent bătrînii, elevii de școală generală și navetiștii care fac naveta la Timisoara , fiind prezenți doar între autobuze , satele,si comunele mor încet , încet , nici afaceri nu se mai fac , deoarece nu mai este obiectul muncii , pensionarii cumpara mai mult O data pe luna , cînd i au pensia , in rest cumpara numai piine , nici birturile sătești nu mai sînt ce erau odată , care inca nu s au închis, iar cei care fac naveta cumpara mai mult pe bonuri de masa din oraș de la marile magazine , viitorul este foarte sumbru , se nasc mai mulți copii în vest decît în tara .

Lasă un răspuns