Control la Maternitatea ”Odobescu”

odobescu

Ministerul Sănătății a declanșat un control la Maternitatea ”Dr. Dumitru Popescu” (”Odobescu”) din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie din Europa este încasată în România. Cine este românul căruia poştaşul îi aduce lunar 11.000 de euro

Sunt verificate condițiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecție, instruirea personalului medical privind respectarea regulilor de igienă a mâinilor și a Precauțiunilor Universale și de Contact, precum și respectarea circuitelor pentru pacienți.

”Controlul se efectuează prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș în aceste zile”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal, de care aparține unitatea sanitară.

CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu revine în politică? Fostul premier rupe tăcerea după declarațiile lui Victor Ponta

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat zilele trecute că a semnat ordinul prin care se vor declanşa verificări privind infecţiile nosocomiale în toate maternităţile din ţară.

Decizia vine după ce în urma controlului desfăşurat în decembrie la Maternitatea Giuleşti (Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”) din Capitală – unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infecții nosocomiale – s-a constat că 27 de angajaţi din 330 testaţi sunt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr care a lins 3 ore soneria unei case, căutat de poliţie. Video

Potrivit specialiștilor, este vorba de o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor.

Stafilococul auriu mai este numit şi ”superbacteria”, deoarece este rezistentă la acţiunea multor antibiotice.

CITEȘTE ȘI: Teren pentru tineri 2019. Cum pot obţine tinerii terenuri gratis de la primărie

Deşi infecţia nu este severă, există şi situaţii când poate duce la deces. Tulpinile de stafilococ auriu pot fi transmise de la personalul medical, dar pot proveni și din flora proprie a pacientului, bacteria făcând parte din flora normală a tegumentelor şi mucoaselor.

Pentru prevenirea infecţiilor este nevoie de o igienă corectă a mâinilor personalului medical, de izolarea pacienţilor infectaţi cu germeni rezistenţi sau germeni care se transmit cu uşurinţă, de respectarea măsurilor de dezinfecţie şi de o politică corectă de antibioterapie din partea spitalului.

De asemenea, este recomandată atenţie la vizitele aparţinătorilor şi la respectarea regulilor de igienă în spital.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *