Produs adorat de copii, retras de la raft. Sortiment de înghețată, pericol pentru sănătate

Preţurile de consum au crescut într-o lună cu 3,7%. Rata anuală a inflației este 13,8%

Un tip de înghețată care se vindea în mai multe magazine din țară a fost retras de la vânzare, după ce inspectorii ANSVSA au descoperit că era contaminat cu oxid de etilenă.

Mars recheamă voluntar din România produsele  de înghețată mentionate mai jos: Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii , la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători.

„ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu, internat de urgență la un spital din Paris – Ar fi suferit un accident vascular cerebral și și-ar fi pierdut auzul

Colaborăm cu autoritățile competente în materie de siguranță alimentară și cu clienții noștri vânzători cu amănuntul pentru a ne asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemarea voluntară.

Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleași produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate.”, potrivit unui comunicat transmis către ANSVSA.

Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la [email protected]

Lista completă a magazinelor unde sortimentele au fost retrase de pe piață în urma verificărilor o găsiți AICI.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns