Principala ameninţare a instalaţiilor de apă este îngheţul! Aquatim oferă sfaturi pentru protejarea acestora
Nu puține sunt persoanele care s-au ales cu țevi sparte și, desigur, pagube, în urma înghețului de peste iarnă.
Dar, este posibilă trecerea cu bine peste îngheț, iar specialiștii de la Aquatim oferă câteva recomandări pentru protejarea instalaiilor de apă e perioada iernii.
CITEȘTE ȘI: O căprioară albă a fost surprinsă într-un parc național din România
”Este binecunoscut faptul că orice intervenţie la instalaţiile de apă devine mult mai dificilă la temperaturi scăzute. De aceea, indiferent că e vorba despre o casă sau un bloc de apartamente, este bine să se ţină seama de câteva reguli şi recomandări de protejare a instalaţiilor de apă pentru perioada de iarnă.
În ceea ce priveşte căminele de apă sau de canalizare, se recomandă curăţarea capacelor şi eventual ungerea balamalelor cu vaselină.
Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă.
În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat să fie protejate pe interior cu materiale termoizolante prin lipirea cu adeziv a unei plăci de polistiren. Este bine să se facă verificarea robineţilor din cămine care închid traseul spre reţeaua interoară. Aceştia trebuie reparaţi sau înlocuiţi, acolo unde este cazul.
Principala ameninţare a instalaţiilor de apă este îngheţul.
Dacă s-a acumulat apă în cămin, aceasta trebuie evacuată. Acolo unde instalaţiile sunt expuse temperaturilor scăzute, trebuie protejate cu materiale termoizolante.
Recomandările pentru reţeaua interioară vizează inspecţia armăturilor (vane, robineţi).
Trebuie văzut dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă. Cu această ocazie, se poate verifica şi dacă există defecte care generează pierderi în reţeaua interioară.
La imobilele cu mai multe nivele se recomandă inspecţia şi verificarea robineţilor de pe coloanele de distribuţie, etanşeitatea îmbinărilor, şi, dacă e necesar, remedierea acestora, transmite Aquatim.
Foto: Facebook/Aquatim