Prima vacanţă FĂRĂ TEME pentru elevi. Ce riscă profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister

Cea mai scurtă săptămână de școală din acest an școlar

Vacanţa intersemestrială care va începe pe data de 6 februarie va fi prima vacanţă fără teme pentru elevi. Profesorii care nu vor respecta acest lucru vor fi sancţionaţi drastic, de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ.

Cu toate că Ministrul Educaţiei le-a interzis profesorilor ca în vacanțe să de teme elevilor, în vacanţa de iarnă elevii au primit teme, majoritatea profesorilor ignorând ordinul primit de la minister. Pentru a evita să se întâmple acelaşi lucru, cei din conducerea inspectoratelor județene vor verifica de această dată prin sondaj dacă profesorii au respectat decizia ministerului.

”Vom lua prin sondaj mai multe școli din județe și îi vom întreba pe elevi dacă au avut de făcut teme în săptămâna de vacanță. Acolo unde vom constata că nu s-a respectat ordinul vom lua măsuri drastice, mergând de la scăderea salariului până la excluderea din învățământ. Copii trebuie să se bucure de vacanță, nu să stea cu nasul în carte, așa cum s-a întâmplat în vacanța de Crăciun, când mulți profesori le-au dat teme de făcut nerespectând ordinul ministrului”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Ordinul ministrului, emis încă de anul trecut mai prevede că temele pentru acasă sunt pentru cel mult două ore, la toate disciplinele, iar în vacanţa elevilor din ciclurile primar şi gimnazial sunt excluse temele pentru acasă.

Astfel, la clasa pregătitoare nu se dau teme, la învăţământul primar timpul total alocat temei obligatorii va fi de maximum o oră, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ va fi de maximum două ore. „Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult două ore, însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului în clasă şi în afara ei să se încadreze în 5-8 ore zilnic”, se menţionează în Ordin.

Mai mult, tema pentru acasă va fi stabilită diferenţiat în funcţie de nivelul de pregătire a elevului. Astfel, tema obligatorie are un nivel mediu de dificultate pentru toţi elevii clasei, iar tema suplimentară este individuală şi diferenţiată, fără caracter permanent, pentru situaţii adecvate, precum activităţi de recuperere sau activităţi pentru dezvoltare (pregătirea unor concursuri).

Sursa: romaniatv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Prima vacanţă FĂRĂ TEME pentru elevi. Ce riscă profesorii care nu respectă ordinul primit de la minister

  1. lasati copiii la miting ,decat sa stea cu nasul in carte , mai bine analfabeti decat educati si scolati , tara nu are nevoie de scolati

    1. Aveți dle copil la scoala ,primesc teme și stau câte 5-6 ore sa își facă temele .Prea mult și fără nici un rost.La miting nu merge pt ca el ca și copil nu are ce căuta acolo. Sau sunteți vreun invatator ?

  2. Ce risca ,băiețelul meu de clasa a 4 a primit teme suficiente sa nu aibă timp sa se relaxeze în timpul vacantei ,nu exista vacanta fără teme,acesta a fost comentariul doamnei invatatoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *