Preţurile locuinţelor din zona Timişoarei au explodat! Cu cât se vinde metrul pătrat

Proprietățile rezidențiale, mai scumpe cu aproape cinci procente. Vezi evoluția pieței imobiliare din Timișoara

În cursul lunii martie, suma medie solicitată pentru apartamentele din zona Timişoarei s-a majorat considerabil, mai exact de la 1.039 euro, la 1.065 de euro pe metru pătrat.

Locuințele din blocurile vechi din orașul de pe Bega s-au apreciat cu 2,5 la sută, de la o medie de 1.041 ajungând la 1.067 de euro pe metru pătrat, iar cele noi cu 2,3 la sută, de la 1.035 la 1.059 de euro/mp.

Citeşte şi: Locatarii unui bloc nou-nouț din Giroc regretă zecile de mii de euro plătite unui dezvoltator imobiliar

Astfel, potrivit analizei ofertelor de pe portalul imobiliare.ro, în primele trei luni ale anului, prețurile de pe piața rezidențială timișoreană au crescut, cumulat, cu 3,7 la sută, de la 1.027 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui 2016.

Citeşte şi: Haosul urbanistic, la ordinea zilei într-o comună de lângă Timişoara

Spre comparație, în perioada similară a anului trecut era consemnat un plus de 5,3 la sută.

Scumpiri zdravene și în restul țării

La nivel naţional, scumpirea medie consemnată în perioada ianuarie – martie a acestui an a fost cu patru procente, fiind sensibil mai redusă decât în perioada similară din 2016, când plusul a fost de 6,5 la sută. Cu o singură excepție, Cluj-Napoca, tendința de temperare a ritmului de creștere a prețurilor s-a resimţit la începutul acestui an în toate marile municipii.

Astfel, în Bucureşti, locuințele s-au apreciat cu 1,4 la sută în martie, avansul cumulat în primul trimestru fiind de trei procente.

În Braşov, în primul trimestru, așteptările proprietarilor au crescut, per ansamblu, cu 2,8 la sută, de la nivelul de 900 de euro pe metru pătrat atins la sfârșitul anului trecut.

În Cluj-Napoca, marja de scumpire consemnată pe parcursul primului trimestru pe piața clujeană s-a situat la doar un procent, în martie prețurile de strigare înregistrând aproape o stagnare, cu un avans de numai 0,1 la sută. Cu toate acestea, proprietățile rezidențiale din capitala Ardealului sunt cele mai scumpe din țară, prețul mediu fiind de 1.260 de euro pe metru pătrat.

La Constanța scumpirile au fost, în primele trei luni, în medie, de două procente, ajungându-se la 992 de euro pe metru pătrat.

La Iași s-a înregistrat cel mai mare avans al prețurilor locuințelor, de șapte procente în primul trimestru, ajungându-se la o medie de 914 euro pe metru pătrat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Preţurile locuinţelor din zona Timişoarei au explodat! Cu cât se vinde metrul pătrat

Lasă un răspuns