Mai multe comune din jurul Timişoarei vor să transforme o pădure din apropiere într-un loc mirific

padure 2

Mai multe comune din jurul Timişoarei vor să colaboreze şi, printr-un proiect comun, să transforme pădurea Bistra, aflată la doar şapte kilometri de Timişoara, într-o oază de relaxare, un loc în care turiştii să vină cu plăcere.

Florin Octavian Bucur, primarul comunei Moşniţa Nouă, ne-a declarat că, potrivit celor discutate cu edilii comunelor învecinate, se doreşte construirea de piste pentru biciclete, alei pentru pietoni, tiroliene şi multe altele, în acest spaţiu forestier.

„A fost programată o întâlnire cu toţi factorii implicaţi şi interesaţi de acest proiect pentru atragerea de fonduri pentru investiţie”, a declarat edilul-şef.

Primăria Moşniţa Nouă a emis deja o hotărâre de consiliu local prin care se aprobă accesarea de fonduri prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. La marginea pădurii va exista un spaţiu care le va facilita investitorilor ridicarea de spaţii de cazare.

Pădurea Bistra este o arie protejată de interes naţional, care se află pe teritoriul administrativ al comunei Ghiroda. Ea este în aşa fel poziţionată, încât se află în apropiere de Moşniţa Veche şi în vecinătatea Bucovăţului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Mai multe comune din jurul Timişoarei vor să transforme o pădure din apropiere într-un loc mirific

  1. Puteti face trotuare ecologice precum in Canada. Piatra concasata si impanata cu sort mic doi milimetri pana la patru milimetri.Iar bordurile sunt scandura pusa in cant groasa de 7 cm.( pe asta o fura romanul poate si piatra)

  2. Un peisagist, 5 Dorei cu coase, lopeti si topoare, o basculanta (pentru piatra marunta) si o masina de presat ar rezolva padurea asta in cateva luni, chiar fara a o inchide in timpul amenajarii.Asta nu se va face pentru ca nu s-ar putea sifona milioane.
    Se va face un plan de multe milioane, se vor cere fonduri, se va inchide padurea 5 ani, se vor turna betoane la greu si va iesi un cacat. Asta e si va fi Romania in care traim….. am incredere.

    1. Aa! Am uitat sa spun ca dupa ce se va face proiectul de milioane nu se va aloca nici un ban pentru paza si intretinere iar in alti 10 ani natura isi va intra din nou in drepturi. Asta pentru ca nu intereseaza pe nici un „tunar” sa tina 3 oameni de intretinere acolo din care sa castige „doar” 1000 de euro pe luna.

Lasă un răspuns