Mușcate de 19.000 de euro vor înflori la ferestrele Primăriei Timișoara

Primaria Timisoara 2

Peste câteva săptămâni, începând din 15 mai, la ferestrele sediului municipalității timișorene vor apărea jardiniere cu plante decorative, mai exact, mușcate curgătoare. În acest scop, a fost pusă la bătaie suma de maximum 74.460 de lei la care se adaugă TVA, astfel că se va ajunge la echivalentul a aproximativ 19.000 de euro.

Achiziția se face prin cumpărare directă, iar furnizorul trebuie să asigure – conform anunțului – plantele ornamentale, plantarea acestora în jardiniere, amplasarea jardinierelor la ferestrele primăriei și întreținerea mușcatelor curgătoare pe o perioadă de șase luni. În caietul de sarcini se precizează că se solicită 2.700 de mușcate în 500 de jardiniere.

„Jardinierele trebuie să fie amenajate cu plante bogat ramificate, înflorite și într-o stare fitosanitară bună. Furnizorul va prezenta ca model o jardinieră cu patru mușcate. Mușcatele vor fi din specia pelargonium peltatum (mușcate curgătoare), cu inflorescențe de culoare roșie, cu înflorire continuă pe toată perioada de vegetație. Este obligatoriu ca plantele să aibă minimum două luni de butășire, lungime 20 de centimetri, trei-cinci lăstari cu internodii scurte, să aibă frunzele de culoare verde închis, să fie sănătoase și înflorite”, se precizează în caietul de sarcini.

Nu doar că furnizorul va aduce plantele la primărie în luna mai, le va așeza la ferestre și le va transporta spre sere pentru custodie în noiembrie, dar tot el trebuie să asigure întreținerea acestora: udarea din trei în trei zile în perioada în care temperatura nu depășește 25 de grade Celsius și din două în două zile sau chiar zilnic atunci când e mai cald; fertilizarea periodică din șapte în șapte udări prin introducerea de îngrășăminte în apa de udare; aplicarea de îngrășământ; curățarea frunzelor și florilor uscate și înlocuirea plantelor dacă este cazul, pentru asigurarea aspectului plăcut în permanență.

Prețul pe care municipalitatea s-a arătat dispusă să-l plătească pentru o singură mușcată se ridică la vreo 30 de lei, în timp ce pe piață prețul începe de la 7-8 lei. Totuși, având în vedere costurile cu pământul și jardinierele și, mai ales, cu personalul firmei furnizoare, care va trebui să fie prezent zilnic în primărie în perioadele caniculare pentru a uda plantele din 500 de jardiniere, prețul nu mai pare atât de crescut. Iar pentru satisfacția contribuabilului, care va fi întâmpinat cu flori la ferestrele administrației locale, nimic nu pare prea scump.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns