Povestea cablurilor aeriene din Timișoara n-are final

trase 2

În timp ce autoritățile locale din municipiul de pe Bega vorbesc de mulți ani despre necesitatea respectării reglementărilor legale în materie de trecere a cablurilor de televiziune și date în subteran, în loc ca acestea să stea spânzurate inestetic și periculos pe stâlpi, ba chiar au pus – în câteva situații – în funcțiune „ghilotina”, firmele de profil își văd de treabă, chiar în buricul târgului, și înșiră cablurile la modul cel mai aerian cu putință.

CITEȘTE ȘI: Se ridică restricțiile pentru călătorii vaccinați anti-Covid din afara blocului comunitar

Aceasta a fost situația suprinsă pe străzile Iosif Nemoianu și Coriolan Brediceanu, cu lucrători care trăgeau de cabluri și le poziționau pe stâlpi, supraveghindu-le cu grijă până la finalizarea operațiunii. În aceste condiții, este greu de crezut că povestea cablurilor aeriene se va sfârși la un termen rezonabil. În treacăt fie zis, municipalitatea se lăuda încă din toamna anului 2019 că nici un cablu nu va mai atârna de stâlpi în centrul Timișoarei. Oare cele două străzi menționate anterior sunt suficient de apropiate de zona zero a orașului pentru a fi considerate centrale?

CITEŞTE ŞI: ”Voluntar pe banii voștri” – noul job din Primăria Timișoara (video)

În ultima vreme, atât vechea administrație, cât și cea nouă au dat diverse termene-limită firmelor de televiziune și date pentru trecerea cablurilor în subteran. Cel mai recent demers în acest sens a fost făcut de Primăria Timișoara la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, când a fost avansat un nou termen-limită, și anume 1 iulie 2021. Sunt vizate Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii, dar, probabil, doar aceste artere principale, fiindcă străzile laterale n-au decât să rămână așa cum sunt. Reprezentanții primăriei au anunțat, în același comunicat, că în decurs de două săptămâni au fost dați jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, după o perioadă de negocieri și notificări. Tot ce se poate, doar că realitatea din teren arată că mai e tare mult de lucru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Povestea cablurilor aeriene din Timișoara n-are final

  1. Parca vestitul fritz zicea ca a rezolvat problema cablurilor facind poze cu el si gramezile care probabil erau inca de pe vremea orbului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *