Se ridică restricțiile pentru călătorii vaccinați anti-Covid din afara blocului comunitar

aeroport 7

Consiliul European a anunțat miercuri că va recomanda ridicarea restricțiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 din afara Uniunii Europene.

„Ambasadorii UE au fost de acord să actualizeze abordarea față de călătoriile din afara Uniunii Europene. Consiliul recomandă acum ca statele membre să relaxeze o parte din actualele restricții în special în cazul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului European, conform HotNews.ro.

„În același timp, pentru a limita riscul intrării variantelor de coronavirus în UE, Consiliul a convenit asupra unui nou mecanism de frână de urgență care va permite statelor membre să acționeze rapid și într-o manieră coordonată”, a mai anunțat acesta.

CITEŞTE ŞI: Mii de români „jumuliți” de bănci și-au primit banii înapoi. Timișoreni ieșiți în câștig

Pentru ca vizitatorii din afara UE să poată intra în spațiul comunitar fără restricții aceștia trebuie să fie inoculați cu un vaccin aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), urmând a fi discutată posibilitatea includerii vaccinurilor autorizate de Organizația Mondială a Sănătății, potrivit Reuters.

CITEŞTE ŞI: ”Voluntar pe banii voștri” – noul job din Primăria Timișoara (video)

Amintim că în prezent vaccinurile aprobate la nivelul UE sunt cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Foto: Getty Images / Digi 24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se ridică restricțiile pentru călătorii vaccinați anti-Covid din afara blocului comunitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *