Poli Timişoara, cu sabia deasupra capului: „Mergem să câștigăm la Brașov!”. Meciul este transmis în direct

Poli Timişoara, cu sabia deasupra capului: "Mergem să câștigăm la Brașov!". Meciul este transmis în direct

Politehnica Timişoara dispută sâmbătă ultimul meci oficial al acestui sezon. Alb-violeţii joacă pe stadionul „Tineretului” din Brașov returul barajului pentru evitarea retrogradării din Liga a II-a. Alb-violeţii se gândesc doar la victoria ce le-ar asigura menținerea în eșalonul secund al fotbalului românesc.

„Pot să vă spun că mergem acolo ca să câştigăm. Vrem să câştigăm! Avem o datorie şi trebuie plătită! Cu ajutorul băieţilor, bineînţeles, căci ei sunt artiştii. Mergem să facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute. De gestionat, sunt puţine zile, ce puteam să facem, mergem mai departe… Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea roade!”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Precedentul joc oficial în care el a fost la şefia băncii tehnice este victoria cu Dacia Unirea Brăila din sezonul regulat, scor 2-0, meci disputat pe arena „Dan Păltinişanu”. Întrebat dacă acesta este cel mai greu moment dintre perioadele sale de interimat, tehnicianul a răspuns:

„Este şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificlă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta este cel mai important! Prea puţin contează ce face liga sau ce face federaţia. Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. – cea de antrenor secund). Acum simt o linişte, o concentrare din partea jucătorilor şi mă bucură că nici lor nu le este totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut, şi la efort, şi ca organizare, ca tot…”.

Politehnica Timișoara va fi lipsită în această deplasare de serviciile lui Scutaru (suspendat de club), Oanea, Vukoje şi Zaluschi (accidentaţi).

„Cu siguranţă vom juca pentru a câştiga după rezultatul primului meci. Trebuie să jucăm la potenţialul nostru maxim. Este minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare. Cu siguranţă că nu suntem mulţumiţi de această situaţie. Am înţeles supărarea suporterilor, reacţia lor este îndreptăţită. Eu nu cred că nu am dat maximum, dar sunt momente în care lucrurile nu se leagă.

Simt că în ultimele săptămâni ne-am antrenat bine și doar din cauza acestei situaţii, în care suntem destul de jos ca moral, nu ne ies lucrurile. În meciul cu FC Braşov ei au dat trei şuturi la poartă, din care au marcat două goluri. Noi am avut şase-şapte ocazii şi mingea nu a intrat de câte ori trebuia în poartă… Încă nu mă gândesc ce va fi la vară. Primul obiectiv este să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi mă voi gândi, nu voi mai avea contract”, a spus şi Erik Gerbi.

CITEŞTE ŞI: Fenici: „Facem orice pentru a ne salva, pentru a juca în continuare în prima ligă”. Programul meciurilor SCM Poli de la baraj

Atacantul italian este marcatorul singurului gol din meciul disputat de Politehnica la Braşov în sezonul regulat.

Partida de sâmbătă va începe la ora 12,30 și va fi transmisă de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. În tur, ardelenii s-au impus pe arena „Ştiinţa” cu scorul de 2-1.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *