Sorin Oprescu rămâne în arest încă zece zile. Judecătorii din Grecia i-au respins cererea de eliberare

Oprescu

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Acesta rămâne în arest încă 10 zile, când va fi din nou în faţa magistraţilor cu un apel la solicitarea sa de eliberare.

Audierea lui Sorin Oprescu a luat sfărşit după mai bine de patru ore. Judecătorii s-au retras pentru deliberare.

După o pauză luată de completul de judecată, magistraţii au revenit în sala de şedinţă pentru a-l audia pe Sorin Oprescu. Fostul primar răspunde chiar acum întrebărilor judecătorilor greci.

CITEȘTE ȘI: Rugă mare într-un oraş din Banat! Bucate tradiţionale şi muzică pe toate gusturile

Fostul primar general al Capitalei a ajuns în jurul orei 08:30 la instanţa care îi va decide soarta. Oprescu era încătuşat şi în compania altor 20 de deţinuţi veniţi la judecată.

Urmează două scenarii pentru Sorin Oprescu: fie va fi lăsat în libertate astăzi, urmând ca într-un termen de maximum 40 de zile să i se decidă extrădarea, fie se întoarce în spatele gratiilor în acelaşi penitenciar.

Date de ultimă oră arată că este vorba de una dintre închisorile cele mai rău famate ale Greciei.

Fostul primar general al Capitalei a fost arestat, în urmă cu câteva zile, dar avocaţii lui au atacat imediat decizia, spunând că Sorin Oprescu poate aştepta în libertate decizia de extrădare.

Magistraţii greci au decis foarte repede – în doar două zile – sî îi analizeze dosarul.

Vă amintim că Sorin Oprescu e condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A fugit din ţară şi a fost prins în Grecia.

Se ascundea în Glyfada, o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *