Piaţa imobiliară, în declin. Vânzările de case şi terenuri sunt în scădere

Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere

Piaţa imobiliară îşi continuă regresul. În prima lună a anului s-au încheiat aproape 31.000 de tranzacţii cu terenuri si case, cu aproape 18% mai puţine decât în decembrie, anunţă Agenţia Naţională de Cadastru.

Scăderea însă este ceva mai mică decât în ultima lună din 2018, când piaţa a înregistrat un minus de aproape 30 de procente faţă de noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Piaţa imobiliară, în declin. Vânzările de case şi terenuri sunt în scădere

Iar cu o lună înainte, vânzările de proprietăţi au avut un declin de 13%.

Această evoluţie negativă a început în primăvara anului trecut, pe fondul cererii mai mici.

Creşterea ROBOR şi intenţia BNR de a modifica regulile de creditare au speriat cumpărătorii, care au amânat planurile de a face achiziţii importante, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Piaţa imobiliară, în declin. Vânzările de case şi terenuri sunt în scădere

  1. Poate s au gîndit că un credit imobiliar pe 30 de ani , prin care plătești imobilul cumparat de cel putin 3 ori nu este chiar o strategie asa de buna , si mai este si micul amănunt ca nimeni , inca , nu poate prevedea viitorul .

  2. In declin unde? Preturile cresc in fiecare săptămână de agenții imobiliari chiar daca ei nu știu niciodată ce pun la vânzare. Orice întrebare le pui spun că au altceva, deci anunțurile sunt false. Cum reușim să scăpăm de acești speculanți?

  3. Prețurile la locuințe sunt umflate peste valoare reală de piață, se cere 1200-1400 euro/mp la apartamente construite din plăci de beton acum 40 ani, semidecomandate cu camere vagon, cu igrasie în ele.. În Giroc se cere același preț dar la apartamente noi dar multe blocuri sunt construite în câmp, străzi neasfaltate fără racordare la gaze, canalizarea nu se știe cum e făcută, ai șanse să refuleze în apartament, energia electrică e propusă în regim de șantier..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *