Medialia de aur pentru cei mai buni cârnaţi bănăţeni merge la Buziaş

carnatului

Tradiţionalul concurs între cei mai buni preparatori bănăţeni de cârnaţi, eveniment organizat de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung”, şi-a derulat ieri ediţia 2019 la Buziaş, la Hotelul Parc al staţiunii balneare.

În competiţie au fost prezentate 24 de probe de cârnaţi, din mai multe categorii, atât din carne de porc domestic, cât şi de mistreţ, vită sau în amestec.

Juriul a hotărât că cel mai bun sortiment de cârnaţi aparţine unui grup de cinci buzieşeni, cu toţii angajaţi în cadrul primăriei locale, care au prezentat un produs realizat din mistreţ şi porc domestic.

Erdos Peter a cucerit medalia de argint, cu cârnatul său din vită şi porc, iar pe poziţia a treia s-a clasat Szabo Peter, singurul ocupant al podiumului care nu este din judeţul Timiş, ci din Arad, în timp ce al patrulea loc i-a revenit timişoreanului Andrei Herczeg, care este, de altfel, unul dintre laureaţii tradiţionali ai „Worschtkoschtprob”, denumirea oficială a competiţie organizate în mod tradiţional, mai exact din 1970 încoace, de publicaţia bănăţeană de limbă germană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *