Peste jumătate dintre tinerii care au obținut un loc de casă într-o comună de lângă Timișoara trebuie să dea terenul înapoi

Giarmata 3

Peste jumătate dintre tinerii care au obținut un loc de casă într-o comună de lângă Timișoara trebuie să dea terenul înapoi.

”Avem obligația să le luăm parcela înapoi, pentru că nu au făcut nimic. Conform legislației, într-un an ar fi trebuit să realizeze proiectul și să obțină autorizație de construire. Noi i-am păsuit un an, printr-o hotărâre de consiliu local, însă Prefectura a cerut revocarea acestui act. Există deja o listă cu alți doritori. Una dintre condițiile impuse de consiliul local este aceea de a avea domiciliul pe raza comunei”, a precizat viceprimarul comunei Giarmata, Claudiu Mihălceanu.

Potrivit acestuia, la Giarmata a fost creat cel mai mare PUZ din zona de vest a țării, cu peste 500 de parcele, dintre care 325 au fost date persoanelor cu vârsta de până în 35 de ani în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Claudiu Mihalceanu”Sunt 60 de construcții ridicate până în prezent, însă doar câteva familii locuiesc acolo. Anul acesta vom introduce curentul electric în Cartierul Primăverii, cum se numește PUZ-ul, banii fiind prevăzuți în parte în buget, urmând să completăm la rectificarea bugetară. Cei care locuiesc în casele noi și-au cumpărat generatoare, iar o persoană are montată o eoliană”, spune Claudiu Mihălceanu.

Conform viceprimarului, curentul electric va fi introdus prin subteran, urmând ca zona să fie una deosebită în peisajul localității, cu case de dimensiuni și culori unitare.

”Vrem să fie un cartier de genul celor rezidențiale așa cum apar în filmele americane. Toate firele – de curent, cablu etc. – vor fi introduse pe sub pământ. Între cartier și drumul județean vom avea o zonă de protecție, unde vom planta cireși. Acest cartier va depăși satul aparținător Cernăteaz ca număr de imobile”, a spus viceprimarul.

Pământurile Giarmatei au fost locuite din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul localității fiind descoperite vestigii romane. Prima atestare documentară datează din 1470. După anul 1500, Giarmata devine centrul unui voievodat dintre cele două consemnate de documente în comitatul Timiș.

Începând cu anul 1722 începe colonizarea cu populație de etnie germană, care devine majoritară până în 1945. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei se ridică la peste 6.500 de locuitori, majoritatea români, cu o minoritate de romi (1,65 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Peste jumătate dintre tinerii care au obținut un loc de casă într-o comună de lângă Timișoara trebuie să dea terenul înapoi

  1. Mi se pare corect,multi au crezut ca o casă va cădea din cer pe parcela primită cadou.Legile in capitalism nu sunt sociale.Majoritatea locuitorilor din Giarmata au devenit proprietari cu legea socială 112.
    Un contract trebuie respectat de ambele părți.

  2. Asteptam rezilierea contractelor neonorate in cel mai scurt timp deoarece mai sunt si alti indreptatiti, dar si seriosi in acelasi timp.
    Totodata se pare ca in sat mai exista si alte contracte de conceiune cu datorii istorice care trebui reziliate de indata, deoarece acesi beneficiari asteapta institutia prescrierii deoarece nu si-au achitat concesiunile si de 10 ani .

  3. Pai cum sa locuiasca familiile care si-au construit casele cand nu li s-a facut absolut nimic, in ultima sedinta” prea iubitul conducator” adica primarul, se stie, spunea de curent ca va dura cel putin un an si jumatate, acum vii tu si spui ca anul acesta, macar mintiti la fel , ce naiba ??? Si mai trebuie sa faci si mult trambitatul strand termal anul acesta, pfooa cata treaba aveti !!! Spor .

  4. Sunt oameni care au construit, si-au blocat banii intr-o casa, iar de 3 ani nu s-a bagat nici macar curentul, numai promisiuni. Iar acum ei spun trebe sa construiti in continuare fraierilor ca poate o sa va dam curent in 10 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *