Şomajul din judeţul Timiş este aproape simbolic

producția industrială

Şomajul din judeţul Timiş este aproape simbolic. După ce, în ianuarie, rata calculată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş a fost de fix un procent, în februarie s-a consemnat un spor aproape insesizabil, ponderea persoanelor fără angajament ajungând la 1,02 la sută, valoare care este mai redusă cu 0,11 procente faţă de situaţia întregistrată în urmă cu 12 luni.

Mai concret, în februarie figurau în evidenţa AJOFM Timiş 3.555 de persoane fără loc de muncă, dintre care 1.638 persoane beneficiau de indemnizație de șomaj, iar 1.917 persoane erau şomeri neindemnizaţi.

În funcție de mediul de rezidență, numărul șomerilor la finele lunii februarie se prezenta echilibrat: 1.760 şomeri erau din mediul urban şi 1.795 din mediul rural.

Cei mai mulţi dintre şomerii timişeni au vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani (1.031), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30 – 39 de ani (707), la polul opus aflându-se persoanele între 25 şi 29 de ani (264).

După nivelul de instruire, șomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au avut în februarie ponderea cea mai mare – 27,57 la sută – în totalul celor înregistraţi în evidenţele AJOFM Timiş.

Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezentau 15,44 procente din totalul şomerilor înregistraţi, cei având la bază învăţământul profesional 22,42 la sută, cei cu nivel liceal 19,30 la sută, cei cu studii post-liceale 1,46 la sută, iar cei cu studii universitare, 13,81 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *