Peste 2.200 de parcele pentru case, disponibile lângă Timişoara

case noi 4

Dacă alte localități din zona periurbană și-au regăsit cadența în materie de dezvoltare rezidențială, nu același lucru se poate spune despre Săcălaz, unde s-a așezat un con de penumbră. Nu se poate vorbi chiar de o stagnare în ultimii șapte ani, de când criza economică a stopat construcțiile, deși aceasta pare a fi impresia oricui privește de la șosea noile zone.

Există totuși o oarecare dinamică, pentru că sunt continuate lucrări, e adevărat, poate fără entuziasmul de altădată, și sunt începute altele noi.

Umilinţă maximă la Timişoara! IMAGINI TERIFIANTE

Primarul Ilie Todașcă ne-a declarat că, anual, în continuare, se eliberează până la 200 de noi autorizații de construire de locuințe. Edilul crede însă că ritmul de dinainte de criză nu va mai fi atins, pentru că există un deficit de infrastructură în aceste PUZ-uri, în cele două publice, dar mai ales în cele private, dificil de remontat pe termen scurt, din cauza datoriilor care grefează bugetul local.

Rugă mare în Timiş. Cântă Neda Ukraden! VIDEO

De asemenea, lentoarea din domeniu se datorează și condițiilor diferite de obținere a creditelor bancare de către cei ce investesc în astfel de proiecte.

O altă cauză, identificată de edilul comunei aflată la doar un sfert de oră de Timișoara, este și faptul că municipiul nu are încă finalizat Planul urbanistic general pentru zona sa de vest, pentru ca Săcălazul să poată valorifica eventualele oportunități de dezvoltare în parteneriat cu Timișoara.

Cel mai norocos om din lume. A scăpat de şapte ori de la moarte, apoi a câştigat la loterie şi a donat toţi banii

Dacă primăria, în cele două PUZ-uri, mai are libere doar circa 12 parcele, numărul locurilor de casă disponibile în PUZ-urile private de pe teritoriul comunei, respectiv în reședința acesteia și în satul aparținător Beregsău Mare, este de peste 2.200.

O tânără poliţistă a fost agresată la ştrand

Cu toate acestea, în arealul rezidențial de la șosea, la ieșirea din Săcălaz, singura noutate este apariția unei mici cirezi de vaci care pasc la umbra caselor, înghețate în diferite faze de edificare.

Accident TRAGIC în Bulgaria: doi români au murit!

La această oră, despre comuna din vestul Timișoarei nu se poate spune că atinge ritmuri ca Girocul, Ghiroda, Moșnița ori Dumbrăvița în materie de dezvoltare a zonelor rezidențiale, dar nici că aici este vorba de stagnare, evidentă doar dacă ne referim la finalizarea a numeroase locuințe, după criza imobiliară din 2009.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns